Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Bag det smukke smil gemmer der sig en spion

Yasmin Jaber fra Øst-Jerusalem er blevet arresteret af Shin bet for spionage for terrororganisationerne Quds Force og Hizbollah. (Foto: Shin Bet, @yonibmen)
Yasmin Jaber arbejdede på nationalmuseet på det hebraiske universitet i Jerusalem. Nu er hun blevet arresteret af Shin bet for spionage for terrororganisationen Hizbollah.

Yasmin Jaber, en palæstinensisk kvinde fra Øst-Jerusalem er blevet arresteret af Shin Bet efter mistanke om at hun arbejdede som spion for den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah. Det skriver avisen Times of Israel.

Jaber arbejdede på nationalbiblioteket ved det hebraiske universitet i Jerusalem.

Ifølge Shin Bet blev Jaber rekrutteret under en international “ungdomskonference” i Libanon i 2015, som Hizbollah udnyttede til at lokalisere og rekruttere israelske arabere som agenter.

Siden hendes rekruttering af den libanesiske terrororganisation kommunikerede Jaber med sin Hizbollah-kontakt gennem hemmelige beskeder på sociale medieplatforme som Facebook og Instagram, ifølge Shin Bet.

– Shin Bets efterforskning er et produkt af en langvarig efterretningsoperation for at lokalisere dem, der mistænkes for at blive rekrutteret af Hizbollah. Det er endnu et skridt i bekæmpelsen af ​​terror, der er udført det sidste år mod Quds Force- og Hizbollahs forsøg på at rekruttere israelske arabere, udtaler højtstående Shin Bet-embedsmand i en erklæring.

Tidligere på året anklagede Shin Bet Beirut Hamoud – en arabisk israelsk kvinde, der bor i Libanon for at arbejde for at rekruttere israelske borgere som agenter for terrororganisationen Hizbollah. Hamoud afviste påstandene og sagde, at hun blot havde mødt sine gamle venner. Læs MIFF’s artikel om sagen her.

Ifølge Shin Bet vil Jaber blive tiltalt i løbet af de kommende dage.

Terrororganisationen Hizbollah har som mål at udslette Israel. Hizbollah er blandt andet blevet forbudt i Tyskland. Læs MIFF’s artikler om Hizbollah her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem