Search
Irans (Khamenei) presse-afdeling har publiceret billedet. I forgrunden ses Ismail Haniyeh (Hamas), Nazrallah (Hizbollah), Ziyad al-Nakhalah (Palæstinensisk Islamisk Jihad), Ismail Ghaani (den iranske revolutionsgarde), Bashar Assad (Syriens præsident). I baggrunden ses det palæstinensiske flag. (Foto: @AuroraIntel)

Shin Bet har afsløret Hizbollahs forsøg på rekruttering af israelske informanter

Terrorgruppen forsøgte at rekruttere israelske statsborgere ved hjælp af en kvinde som var flyttet til Libanon efter Shin Bet forhør.

Shin Bet har optrævlet den Iran støttet terrororganisation Hizbollah forsøg på at rekruttere israelske statsborgere til at udføre terroraktiviteter for dem, skriver avisen Jerusalem Post.

Hizbollah-cellen i Libanon, identiteten på ​​de Hizbollah-fængslede og rekrutter blev opdaget efter to israelske statsborgere fra den nordlige arabiske by Majdal al-Krum blev arresteret den 6. juni.

Shin Bet fandt ud af at Beirut Hamud som er arabisk-israelsk statsborger fra Majdal al-Krum, der nu lever i Libanon med sin libanesiske mand Bilal Bizari har arbejdet for Hizbollah. Hamud arbejder som journalist i Al-Ahkbar-avisen som er tilknyttet terrororganisationen. Som en del af deres arbejde for Hizbollah rekrutterede de israelske statsborgere til at arbejde for dem.

Ifølge Shin Bet blev Hamud forhørt af de israelske sikkerheds-myndigheder i 2013 efter mistanke om kontakt til Hizbollah-aktivister, som hun havde mødt under en konference i Marokko i 2008 og en konference i Tunesien i 2012. Efter Hamud blev afhørt, flyttede hun til Libanon og blev gift med Bizari.

I december 2019 mødtes Hamud med to arabisk-israelske kvinder i Tyrkiet, som senere blev forhørt af Shin Bet efter mistanke om, at Hamud og hendes mand havde forsøgt at rekruttere dem til Hizbollah.

Som en del af efterforskningen blev det verificeret at de to kvinder have mødt Hamud. Information om mødet i Tyrkiet blev bekræftet samt hvordan Hizbollah fungerer gennem Hamud og hendes mand for at rekruttere flere israelske statsborgere til terroraktiviteter.

Efter undersøgelsens afslutning, blev de to kvinder frigivet under restriktioner.

Som en del af bestræbelserne på at bekæmpe terror meddelte Shin Bet, at de havde kontaktet Bilal i Libanon og advaret ham om at Israel er klar over at de rekrutterer aktivister til Hizbollah og at de bør stoppe med det.

Ifølge avisen Times of Israel ringede en Shin Bet agent til Bizri. Shin Bet har frigivet en del af telefonsamtalen mellem de to.

– Send hilsener til din kommandør i Hizbollah … vi sender snart nogle overraskelser til ham, sagde agenten under samtalen.

– Shin Bet vil fortsætte med at arbejde resolut for at overvåge og afværge ethvert forsøg på spionage eller terroraktivitet fra Hizbollah. Shin Bet ser med stor alvor på udnyttelsen af ​​israelsk statsborgerskab til støtte af terror- og spionageaktiviteter, sagde de i en erklæring.

Det er ikke første gang israelske statsborgere er blevet forsøgt rekrutteret af Hizbollah – læs flere af MIFFs artikler om Hizbollah her.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp