Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hizbollah planlagde store terrorangreb mod israelske mål over hele verden

Hizbollah viser styrke under parade i Libanon. (Foto: YouTube)
Men den israelske efterretningstjeneste Mossad satte en stopper for planerne.

I tre og et halvt år legede den israelske efterretningstjeneste Mossad kat-og-mus-leg med den libanesiske terrorgruppe Hizbollah. Målet var at forhindre gruppen i at etablere et verdensomspændende netværk af lagre til opbevaring af eksplosiver, udtaler en tjenestemand i efterretningstjenesten.

Det største lager, som indeholdt ca. tre ton ammoniumnitrat, en vigtig ingrediens i produktion af visse typer eksplosiver, blev fundet fire forskellige steder i London, efter det britiske politi bestormede dem i september 2015. Andre lagre blev oprettet af Hizbollah-celler som bev opdaget på Cypern, i Thailand og i flere ikke navngivne europæiske lande, skriver Times of Israel.

Lagrene skulle forberede Hizbollah på at udføre terror. Ifølge britiske medier har en udenlandsk efterretning tippet britisk efterretning og britisk politi om de skjulte eksplosiver. Nu viser det sig at tippet kom fra Mossad.

En ikke navngivet kilde fortæller i Yedioth Ahronoth hvordan Israel arbejdede for at stoppe Hizbollahs terrorplaner – som politiet i London, Cypern og Thailand har konkluderet var rettet mod israelske mål i de respektive lande.

– Hizbollah forbereder sig på hævn, enten på grund af noget som sker mellem Israel og Libanon, eller på grund af et angreb på Irans atomanlæg. Derfor har de etableret et stort netværk af lagre hvor der lagres eksplosiver til formålet, siger kilden til avisen.

I 2014 fik Mossad kendskab til at Hizbollahs 910-enhed, som er ansvarlig for terrorgruppens udenlandske operationer, var i gang med forberedelser af store terrorangreb mod mål over hele verden.

Informationen fra Mossad betød at thailandske myndigheder kunne pågribe en terrorcelle tidligt i 2015. I april samme år blev Hizbollah-terroristen Hussein Abdullah pågrebet på Cypern efter flere ton ammoniumnitrat blev fundet i hans kælder.

Den israelske efterretningskilde siger Hizbollah, som har tætte bånd til Iran, havde «langsigtede planer for omfattende terrorangreb. Heldigvis var nogen på rette sted på det rette tidspunkt til at komme med en advarsel, til at formidle informationen og til at forhindre etableringen af denne infrastruktur».

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem