Search
Den israelske arkæolog Yael Abadi-Reiss opdagede den 6.000 år gamle fiskekrog i Ashkelon. (Foto: Emil Aladjem/IAA)

Har fundet 6.000 år gammel fiskekrog

Fiskekrogen menes at være en af de ældste nogensinde fundet. Arkæologerne mener at krogen blev brugt af fiskere til at fange hajer i den israelske by Ashkelon.

Den 6.000 år gamle kobberfiskekrog som menes at være blevet brugt til at fange hajer eller andre store fisk, blev fundet under udgravninger i den israelske by Ashkelon.

Fiskekrogen som er en af ​​de ældste nogensinde fundet, blev fundet under arbejdet på et nyt kvarter i Ashkelon i det sydlige Israel i 2018. Nu vil den for første gang blive udstillet under den 48. arkæologiske kongres.

Krogen er 6,5 cm lang og 4 cm bred. Ifølge den israelske arkæolog Yael Abadi-Reiss som deltog i udgravningen, gør det krogen velegnet til at fange to-tre meter lange hajer eller stor tun, skriver Jerusalem Post.

– Flere ældgamle fiskekroge, der tidligere er blevet fundet, var lavet af ben og var meget mindre. Brugen af ​​kobber begyndte i kobberalderen, og det er fascinerende at opdage, at den teknologiske innovation blev brugt i antikken til at lave fiskekroge til fiskere langs Middelhavet, siger hun.

Kobberalderen var i 2500-2200 f.Kr., hvor de første simple redskaber lavet af kobber og guld dukkede op. I perioden blev der etableret store landsbyer omkring Ashkelon, hvis økonomi var baseret på græsning, dyrkning af hvede, byg, bælgfrugter og frugtplantager – samme industrier er også i området i dag.

– Den fiskekrog, vi har fundet, fortæller historien om landsbyens fiskere, der sejlede ud på havet i deres både og smed den nyopfundne kobberkrog i vandet i håb om at tilføje kysthajer til menuen, forklarer Abadi-Reiss.

Se mere om den fundet fiskekrog her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp