Ny film og serie om «jernkvinden»

Prisbelønnede skuespillere vil portrættere Golda Meir i film og TV-serie.
Golda Meir blev omtalt som en jernkvinde i israelsk politik. Nu laves der film og TV-serie om Israels kvindelige premierminister.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den verdenskendte britiske skuespiller- og Oscar-vinder Helen Mirren skal spille Golda Meir, Israels eneste kvindelige premierminister i ny biografisk spillefilm med fokus på Yom Kippur-krigen. Produktionen av «Golda» starter senere i år, ifølge Hollywood Reporter.

Det er ikke første gang Meir portrætteres af en Oscar-vinner. Ingrid Bergman spillede også Meir i filmen «A women called Golda» i 1982 kort før hun døde af kræft.

Nyheden om en ny film om Meir, som blev omtalt som «jernkvinden» i israelsk politik, kommer kort tid efter nyheden om en anden stjernespækket produktion om den tidligere israelske premierminister. Den israelske skuespiller Shira Haas, som blev Emmy-nomineret for sin rolle i «Unorthodox», skal spille Meir i en TV-serie med navnet «Løvinden». Læs om Haas HER.

Haas er for mange også kendt fra den populære israelske Netflix-serie «Shtisel», tredje sæson kan ses på Netflix – læs mere HER.

Den prisvindende skuespiller Helen Mirren vil portrættere Golda Meir i ny film om den israelske premierminister.

«Løvinden» vil følge Meir fra hendes fødsel i Kiev og opvækst i Milwaukee i USA, til hendes rolle i oprettelsen af Israel og hendes vej til at blive Israels første og indtil videre eneste kvindelige premierminister. «Golda» vil derimod fokusere på den turbulente periode under Yom Kippur-krigen. Læs også: Tidens dyreste israelske tv-serie tilgængelig i Danmark. Skildrer livet hos tre unge soldater under Yom Kippur-krigen.

Sammen med resten af Israel blev Meir og hendes mandlige kabinet overrasket da egyptiske, syriske og jordanske styrker angreb Israel i 1973. Den blodige konflikt blev også til serien «Valley of tears» : Tidens dyreste israelske tv-serie tilgængelig i Danmark (HBO). Skildrer livet hos tre unge soldater under Yom Kippur-krigen.

Meir var Israels premierminister i perioden 1969-1974. Hun var den tredje kvinde i verden som blev premierminister, men den første til at være det uden at familiemedlemmer tidligere havde vært stats- eller regeringsledere.

Meir besøger israelske styrker på Golanhøjderne under Yom Kippur-krigen i 1973. (Foto: GPO)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMIFF klager over politiets henlæggelse af Mathesons antisemitiske udbrud
Næste artikelVil åbne op for vaccinerede turister
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise