Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ny film og serie om «jernkvinden»

Golda Meir blev omtalt som en jernkvinde i israelsk politik. Nu laves der film og TV-serie om Israels kvindelige premierminister.
Prisbelønnede skuespillere vil portrættere Golda Meir i film og TV-serie.

Den verdenskendte britiske skuespiller- og Oscar-vinder Helen Mirren skal spille Golda Meir, Israels eneste kvindelige premierminister i ny biografisk spillefilm med fokus på Yom Kippur-krigen. Produktionen av «Golda» starter senere i år, ifølge Hollywood Reporter.

Det er ikke første gang Meir portrætteres af en Oscar-vinner. Ingrid Bergman spillede også Meir i filmen «A women called Golda» i 1982 kort før hun døde af kræft.

Nyheden om en ny film om Meir, som blev omtalt som «jernkvinden» i israelsk politik, kommer kort tid efter nyheden om en anden stjernespækket produktion om den tidligere israelske premierminister. Den israelske skuespiller Shira Haas, som blev Emmy-nomineret for sin rolle i «Unorthodox», skal spille Meir i en TV-serie med navnet «Løvinden». Læs om Haas HER.

Haas er for mange også kendt fra den populære israelske Netflix-serie «Shtisel», tredje sæson kan ses på Netflix – læs mere HER.

Den prisvindende skuespiller Helen Mirren vil portrættere Golda Meir i ny film om den israelske premierminister.

«Løvinden» vil følge Meir fra hendes fødsel i Kiev og opvækst i Milwaukee i USA, til hendes rolle i oprettelsen af Israel og hendes vej til at blive Israels første og indtil videre eneste kvindelige premierminister. «Golda» vil derimod fokusere på den turbulente periode under Yom Kippur-krigen. Læs også: Tidens dyreste israelske tv-serie tilgængelig i Danmark. Skildrer livet hos tre unge soldater under Yom Kippur-krigen.

Sammen med resten af Israel blev Meir og hendes mandlige kabinet overrasket da egyptiske, syriske og jordanske styrker angreb Israel i 1973. Den blodige konflikt blev også til serien «Valley of tears» : Tidens dyreste israelske tv-serie tilgængelig i Danmark (HBO). Skildrer livet hos tre unge soldater under Yom Kippur-krigen.

Meir var Israels premierminister i perioden 1969-1974. Hun var den tredje kvinde i verden som blev premierminister, men den første til at være det uden at familiemedlemmer tidligere havde vært stats- eller regeringsledere.

Meir besøger israelske styrker på Golanhøjderne under Yom Kippur-krigen i 1973. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem