Israelske skoler skal undervise om nordafrikanske jøders skæbne under Holocaust

Uddannelsesminister Peretz insisterer på, at jødernes skæbne i muslimske lande under Anden Verdenskrig indkluderes i skolernes læseplan.
De fleste jøder i Israel er efterkommere af jødiske flygtninge fra Mellemøsten og Nordafrika. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel vil indkludere historien om forfølgelse af nordafrikanske jøder under nazisterne som en del af gymnasiernes obligatoriske historie-læseplan, skriver Times of Israel.

Holocaust som historisk emne blev fjernet som obligatorisk emne i gymnasieelevernes afsluttede eksamener (bagrut) for fire år siden af ​​daværende uddannelsesminister Shai Piron – lærerne fik dog lov til at undervise i Holocaust som et forskningsprojekt. Dengang blev beslutningen kritiseret af kademikere og historielærer.

Forhenværende uddannelsesminister Naftali Bennett genindførte undervisning i Holocaust som obligatorisk fag i gymnasieelevernes bagrut-eksamen kort før han blev fyret fra sin stilling i begyndelsen af ​​juni af premierminister Benjamin Netanyahu.

Nuværende uddannelsesminister Rafi Peretz, har besluttet at jødernes skæbne i Nordafrika (Mizrahi jøder) under Anden Verdenskrig indkluderes som obligatorisk emne i bagrut-eksamen.

Ifølge Yedioth Ahronot, vil der blive undervist i emnet i 12. klasse (hvilket svare til 3.g).

”I årevis har historien om jøder, der bor i muslimske lande under den nazistiske besættelse, været fraværende fra vores diskurs,” sagde Peretz i en udtalelse. ”De smertefulde historier fra tusinder af jøder, der blev sendt til koncentrationslejre og tvunget til at deltage i dødsmarcherne.”

Ifølge Holocaust-museet Yad Vashem, blev de 415.000 jøder i Marokko, Algeriet og Tunesien pålagt antisemitisk lovgivning efter oprettelsen af ​​Vichy-regimet i Frankrig. Derudover blev tusindvis af jøder fra Libyen sendt i koncentrationslejre.

Bagdads pro-tyske regering forhindrede ikke angreb mod landets jøder, alligevel er Farhud-pogromerne i byen ikke blevet universelt anerkendt som en del af Holocaust.

Tidligere i år ændrede Yad Vashem to af sine centrale bønner til Holocaust-mindedagen – Yizkor-bøn og El Maleh Rahamim – til at omfatte jødiske ofre fra Nordafrika.

I samarbejde med den israelske ambassade afholder MIFF for første gang mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande i Danmark
Tilmeld dig her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSerie om Yom Kippur krigen bliver tidens dyreste
Næste artikelRina blev kun 17 år. Hendes far og bror blev alvorligt såret i palæstinensisk terrorangreb
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise