Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske skoler skal undervise om nordafrikanske jøders skæbne under Holocaust

De fleste jøder i Israel er efterkommere af jødiske flygtninge fra Mellemøsten og Nordafrika. (Foto: Wikipedia)
Uddannelsesminister Peretz insisterer på, at jødernes skæbne i muslimske lande under Anden Verdenskrig indkluderes i skolernes læseplan.

Israel vil indkludere historien om forfølgelse af nordafrikanske jøder under nazisterne som en del af gymnasiernes obligatoriske historie-læseplan, skriver Times of Israel.

Holocaust som historisk emne blev fjernet som obligatorisk emne i gymnasieelevernes afsluttede eksamener (bagrut) for fire år siden af ​​daværende uddannelsesminister Shai Piron – lærerne fik dog lov til at undervise i Holocaust som et forskningsprojekt. Dengang blev beslutningen kritiseret af kademikere og historielærer.

Forhenværende uddannelsesminister Naftali Bennett genindførte undervisning i Holocaust som obligatorisk fag i gymnasieelevernes bagrut-eksamen kort før han blev fyret fra sin stilling i begyndelsen af ​​juni af premierminister Benjamin Netanyahu.

Nuværende uddannelsesminister Rafi Peretz, har besluttet at jødernes skæbne i Nordafrika (Mizrahi jøder) under Anden Verdenskrig indkluderes som obligatorisk emne i bagrut-eksamen.

Ifølge Yedioth Ahronot, vil der blive undervist i emnet i 12. klasse (hvilket svare til 3.g).

”I årevis har historien om jøder, der bor i muslimske lande under den nazistiske besættelse, været fraværende fra vores diskurs,” sagde Peretz i en udtalelse. ”De smertefulde historier fra tusinder af jøder, der blev sendt til koncentrationslejre og tvunget til at deltage i dødsmarcherne.”

Ifølge Holocaust-museet Yad Vashem, blev de 415.000 jøder i Marokko, Algeriet og Tunesien pålagt antisemitisk lovgivning efter oprettelsen af ​​Vichy-regimet i Frankrig. Derudover blev tusindvis af jøder fra Libyen sendt i koncentrationslejre.

Bagdads pro-tyske regering forhindrede ikke angreb mod landets jøder, alligevel er Farhud-pogromerne i byen ikke blevet universelt anerkendt som en del af Holocaust.

Tidligere i år ændrede Yad Vashem to af sine centrale bønner til Holocaust-mindedagen – Yizkor-bøn og El Maleh Rahamim – til at omfatte jødiske ofre fra Nordafrika.

I samarbejde med den israelske ambassade afholder MIFF for første gang mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande i Danmark
Tilmeld dig her.

https://miff.dk/moter/for-foerste-gang-i-danmark-kom-til-mindedag-for-joediske-flygtninge-fra-arabiske-lande/

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem