Flere tusind deltog i begravelsen af Hamas-grundlægger Ahmed Yassin, dræbt i et målrettet angreb, 22. marts 2004. (Foto: Flash90)

Israel har angiveligt forberedt agenter på målrettede drab af Hamas-ledere

Hamas truer med selvmordsbombere og brændende israelske byer hvis Israel genoptager prakisis med målrettede drab.

Israel har varslet flere allierede lande om at israelske agenter forbredes på målrettede drab af ledende personer i den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007.

Der er tale om Hamas-ledere der lever i udlandet, som gengældelse for den seneste terrorbølge mod Israel, der i skrivende stund har kostet 19 personer livet og endnu flere sårede i terrorangreb i Israel.

Ikke-nanvgivet efterretningskilder fortæller den britiske avis The Times at der skal sendes «klar besked» til Hamas hvis terroren fortsætter.

Som sagt er 19 personer blevet dræbt i flere dødelige terrorangreb i Israel siden terrorbølgen begyndte 22. marts. Til trods for at det ikke er Hamas selv som har stået bag terrorangrebene, har Hamas’ leder i Gaza, Yahya Sinwar igen og igen opildnet til terror mod israelere. Hamas har desuden offentligt hyldet terroristerne og opildnet til flere terrorangreb.

Få dage før terrorangrebet i Elad, hvor tre israelske fædre blev brutalt myrdet i økseangreb under fejring af Israels 74 års fødselsdag, gik Sinwar ud og sagde at palæstinenserne skulle dræbe israelere med økser.

Terrorgruppen tog også ansvar for skud-terrorangrebet i ved Ariel i Judæa og Samaria (Vestbredden) på Vestbredden i slutningen af april. En israelsk sikkerhetsvagt ved terrorangrebet. Sikkerhedsvagten reddede sin forlovede som arbejdede sammen med ham, ved at stille sig foran hende da terroristerne skød.

Ifølge den britiske avis har flere israelske politikere krævet at Hamas-leder Sinwar bliver mål for likvidering som svar på den igangværende terrorbølge. Men andre er bekymrede for at målrettede drab i Gaza eller Judæa og Samaria kan føre til raketregn mod israelske byer.

Derfor er det mere sandsynligt at eventuelle målrettede drab vil ske i andre lande i regionen hvor der lever Hamas-ledere – eksempelvis Libanon, Qatar og Tyrkiet. Et af målene kunne være Saleh al-Arouri, som er terrorgruppens næstleder som opholder sig i Qatar, Tyrkiet og Libanon. Han har ansvaret for terrorgruppens operationer i Judæa og Samaria.

Ifølge The Times er Zaher Jabarin også et potentielt mål. Han er en højtstående Hamas-figur med ansvar for terrorgruppens økonomi.

Zaher Jabarin (t.v.) og Saleh al-Arouri vil fremover kigge sig en ekstra gang over skulderen. De to terrorledere er potentielle mål for målrettede drab af Hamas-ledere. (Foto: Skærmdump YouTube)

Terrrorgruppen Hamas er efter alt at dømme blevet advaret af efterretningsbureauer fra Mellemøsten og Europa om at Israel overvejer at foretage nye målrettede drab.

Israelske sikkerhedsstyrker og efterretningstjenester har gennemført flere målrettede drab i løbet af landets 74 års historie som en moderne stat. Det toppede under Anden Intifada primo 2000’erne, hvor israelske styrker fjernede Hamas-ledere i forsøg på at stoppe terrorbølgen mod israelske byer.

Israel er også flere gange blevet beskyldt for at gennemføre drab af Hamas-terrorister i udlandet. Hamas anklager Israel for drabet på Mohammed al-Zoaori i 2016. Zaori var tunisisk ingeniør og ekspert i luftfart, han udviklede terrorgruppens ubemannede droner.

I 2018 blev Fadi Mohammed al-Batsh, født i Gaza, elektroingeniør og Hamas-medlem, skudt og dræbt af to personer på motorcykel i Kuala Lumpur i Malaysia. Israel anklages også for det drab.

I Dubai i 2010 blev Mahmoud al-Mabhouh, som købte raketter til Hamas, dræbt på sit hotelværels. Mange tror Mossad stod bad drabet.

I 1997 forsøgte Mossad at forgifte højtstående Hamas-medlem Khaled Mashaal. Forsøget fejlede og Mashaal blev senere leder af terrorgruppen.

Hamas har advaret Israel om at hvis de genoptager målrettede drab på højtstående personer i terrorgruppen, vil de vende tilbage til selvmordsangreb med selvmordsbombere og «brænde» israelske byer.

Hamas-leder Yahya Sinwar har åbent hyldet de mange terrorangreb i Israel og opildnet til endnu flere terrorangreb. Her ses han under sin tale 30. april 2022 hvor han blandt andet opildnede til at myrde israelere med «kniv og økse». Få dage senere gik to palæstinensere til angreb med kniv og økse – det kostede 3 israelere livet og flere hårdt sårede. (Foto: Flash90)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp