Har Israel zionistiske dræber-delfiner?

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas påstår en af deres frømænd blev jaget af zionistisk dræberdelfin.
Her ses delfin i Det Røde Hav ved byen Eilat. Hamas påstår at Israel bruger dræber-delfiner til at dræbe terrorister under vandet. (Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, anklager nu israelske sikkerhedsstyrker for ar bruge dræber-delfiner til at jage deres frømænd udenfor kysten af Gaza, skriver avisen Al-Quds, ifølge Jerusalem Post.

Terrorgruppen Hamas påstår at en af deres marinesoldater under dykkeøvelse i Middelhavet blev jaget af delfin med udstyr som gjorde den i stand til at dræbe terrorgruppens frømænd, siger en af Hamas’ militære fløj Izz ad-Din al-Qassam-brigadernes talsmænd.

«Ifølge Hamas findes der zionistiske dræber-delfiner», skriver analytiker Joe Truzman fra «Long War Journal», som følger terrorgruppen Hamas tæt.

Truzman har desuden lagt klip op hvor Hamas fortæller at en af deres frømænd, som blev dræbt under seneste Gaza-krig mod Israel i 2021 (læs om krigen HER), fandt en af dræber-delfinerne. I klippet fremviser Hamas desuden udstyr som de påstår har tilhørt den israelske delfin.

Hamas kommer ikke nærmere ind på udstyrets funktion i deres klip, men Al-Quds henviser til lignende hændelse tilbage fra august 2015 hvor de påstår at en delfin skulle være blevet udstyret med et fjernstyret kamera og våben som kan skyde harpun-lignende projektiler.
Al-Quds kilder hævder at Hamas i 2015 fangede en af de israelske dræber-delfiner. Hamas påstod at delfinen var blevet «frataget sin frie vilje» og gjort «til en morder» af det israelske forsvar. Hamas har flere ganger påstået at Israel har brugt delfiner og andre havdyr som våben.

Terrorgruppen Hamas er ikke alene om at komme med den slags anklager mod Israel. I 2010 sagde den egyptiske guvernør Mohamed Abdel Fadil Shousha at dræber-hajer i Sharm el-Sheikh var blevet udstyret af Israels efterretningstjeneste Mossad med henblik på at ødelægge Egyptens turistbranche. I 2011 fangede saudiarabiske myndigheder en gribe som de mente var en spion for Israel, efter en misforståelse omkring sporingsenheden der sad på den.

I 2013 fangede tyrkiske myndigheder en fugl mistænkt for at være israelsk spion. De flap fuglen fri igen efter røntgenbilder viste at den ikke havde overvågningsudstyr på sig.
Ifølge Den iranske-støttet terrorgruppe Hamas påstår at en af deres frømænd blev jaget af zionistisk dræber-delfin. På billedet ses Hamas-øvelse i 2021. (Foto: Hamas)Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael hjælper afghanske flygtninge
Næste artikelEn opdatering om MIFFs arbejde i Danmark
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise