Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas leder til Israel: – Overfør 200 millioner kroner fra Qatar eller der vanker optrapning

Yahya Sinwar er leder for Hamas på Gazastripen. (Skjermdump fra Youtube)
Yahya Sinwar leder terrorgruppen Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007. (Skærmdump fra YouTube)
Israel og FN frygter terrorgruppen vil misbruge genoptaget kontant betaling fra Qatar til terror.

Terrorgruppen Hamas som har haft kontrol over Gaza siden de overtog enklaven i blodigt kup i 2007, truer med eskalering mod Israel.

Hamas vil have Qatar overfører 200 millioner kroner til Gaza, rapporterer den israelske tv-kanal KAN, skriver avisen Jerusalem Post.

Terrorgruppens leder Yahya Sinwar, lagde under møde med FNs særlige koordinator for fredsprocessen i Mellemøsten Tor Wennesland pres på for at få udbetalt millionerne fra Qatar.

https://twitter.com/AdamMilstein/status/1407027971735658505

Efter mødet udtalte terrorgruppens leder til journalister at mødet med FNs udsending havde været en fiasko og beskyldte Israel for afpresning og opfordrede til folkelig modstand og tilføjede at han ville indkalde til møde mellem alle de palæstinensiske terrorgrupper i Gaza for at forene kræfter.

Israel og FN er bekymrede over at ​​kontant betaling fra Qatar vil give Hamas let adgang til at genopbygge sine militære kapaciteter, som blev svækket efter IDF angreb militære mål i enklaven under den seneste Gaza-krig i sidste måned, hvor terrorgrupperne Hamas og Islamisk Jihad (PIJ) angreb Israels civilbefolkning med mere end 3.400 raketter i løbet af 11 dage. Læs HER.

Et foreslået kompromis har blandt andet været at bruge pengene til direkte finansiering af FN-projekter i Gaza. Ifølge KAN vil forslaget være på dagsordenen under et møde i Kairo mellem israelske og egyptiske embedsmænd.

FNs talsmand Stephane Dujarric i New York udtaler at Wennesland vil “fortsætte bestræbelser på at undgå optrapning.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!