Bombet terrormål efter raketangreb

Israel udsat for raketangreb under sin fødselsdagsfejring.
Det israelske forsvar angreb flere Hamas-mål i Gazastriben efter raketangreb mod Syd-Israel på Israels fødselsdag. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar har her fredag morgen angrebet flere Hamas mål i Gaza (terrorgruppen har kontrol over enklaven), det sker efter palæstinensiske terrorister etter affyrede en raket ind i Syd-Israel torsdag aften under Israels fejring af af sin 73 års fødselsdag.

Ifølge det israelske forsvar (IDF) har jagerfly og helikoptere angrebet flere mål tilknyttet Hamas som reaktion på raketangrebet. Blandt målene var et fabrik for våbenproduktion, en tunnel til våbensmugling og en Hamas-militærpost.

– Angrepet blev udført som svar på raketangrebet fra Gazastriben mod israelsk territorium tidligere i dag, udtaler det israelske forsvar.

Raketngrebet fik sirenerne til at gå i gang midt under fejring af Israels fødselsdag i byen Sderot og flere nærliggende lokalsamfund (Otef Aza). Raketten eksploderede heldigvis på åben område og har så vidt vides ikke forårsaget menneskelige skader.

Læs MIFFs interview med Sderots borgmester: Sderots borgmester til MIFF: – Vores børn betaler prisen for Hamas’ raketangreb. Sderots borgmester, Alon Davidi fortalte MIFF om de psykiske og fysiske konsekvenser som 20 års raketangreb fra Gaza har haft på byens indbyggere.

Angrebet sker efter en længere periode med ro langs Gaza-grænsen. Det seneste raketangreb skete i marts, her blev der affyret en raket mod Beer Sheva mens premierminister Benjamin Netanyahu var i gang med sin valgkamp i byen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelYoseph Haddad ved mindehøjtidelighed for faldne israelsk-arabiske soldater: – IDF er for alle israelere
Næste artikel– Palæstinensisk valg kan ende i Fatah-land, Hamas-stan og Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise