Search
Her ses Iron Dome i aktion under raketangreb fra Gaza mod den israelske by Ashkelon, 18. august 2020. Perioder med raketangreb mod Syd-Israel har stået på i 20 år. (Foto: @tameryazar)

Tredje raketangreb mod Israel i løbet af en uge

Den israelske hær (IDF) ramte Hamas-mål i nat efter raketangreb mod byen Ashkelon.

Efter to raketangreb i aftes mod Syd-Israel (Ashkelon), ramte IDF igen i nat Hamas-mål i Gazastriben (terrorgruppen har kontrollen over enklaven), det skriver avisen Jerusalem Post.

En raket faldt i et åbent område, mens den anden raket blev opfanget af Iron Dome raketforsvarssystemet.

IDF har ramt underjordisk infrastruktur og en våbenfabrik.

– IDF tager al terroraktivitet rettet mod israelsk territorium meget alvorligt og er parat og villig til at handle i det omfang det er nødvendigt mod forsøg på at skade Israels borgere og suverænitet. Terrorgruppen Hamas bærer ansvaret for, hvad der sker inden for og uden for Gazastriben, og vil bære konsekvenserne af terrorhandlinger rettet mod israelske borgere, sagde IDF talsmandsenhed torsdag aften.

Det er tredje gang i løbet af en uge at Israel angribes af raketangreb fra Gazastriben.

Efter raketangrebene i aftes holdt forsvarsminister Benny Gantz under sin mellemlanding på vej tilbage fra møder i Washington en sikkerhedskonsultation med sikkerhedsembedsmænd og Knesset-medlem Michael Biton, som har ansvaret for landets sikkerhed når Gantz er i udlandet.

Ahmed Al-Mudallal, et højtstående medlem af terrorgruppen palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), sagde kort efter raketangrebet: – den palæstinensiske modstand er i stand til og er klar til enhver konfrontation eller optrapning. IDF’s svar på raketangrebet vil blive mødt med flere raketangreb, ifølge palæstinensiske medier.

Fredag blev en raket affyret mod Syd-Israel og landede i et åbent område uden at forårsage menneskelige eller materielle skader. En anden raket blev affyret mod Syd-Israel tirsdag, efter IDF meddelte at de havde afdækket en Hamas-angrebstunnel som løb ind i Israel. Læs MIFF’s artikel om angrebstunnellen her.

Ifølge israelske Kanal 12 (N-12) har Hamas, ifølge rapporter fra Gaza arresteret terrorcellen som angreb Israel med raketter i fredags.

IDF reagerede ikke efter raketangrebet i fredags, men gennemførte et luftangreb mod et underjordisk Hamas-anlæg i Gaza-striben efter raketangrebene mod Israel i onsdags.

Siden Israel trak sig helt ud af Gazastriben i 2005 og terrorgruppen Hamas overtog kontrollen af Gaza i 2007, er flere tusind raketter blevet affyret mod Syd-Israel. Angrebene bliver ofte ikke nævnt i Danske medier. Læs MIFF’s artikler om raketangrebene mod Israel her.

Hjælp MIFF med at fortsætte arbejdet for at stå op for Israels ret til at forsvare sig mod terrorangreb. Støt MIFF’s arbejde for at stå op for det jødiske folks ret til at leve i tryghed i deres nationale hjemland – Israel!
Meld dig ind i MIFF her og få GRATIS medlemskab året ud ved at betale for 2021 nu

Klik her for at give MIFF et fast beløb
Klik her for at give MIFF en gave

Tak for din støtte!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp