Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Shin Bet forhør af tidligere Hamas-kommandør har givet Israel vigtig efterretning

Tidligere kommandør i terrrorgruppen Hamas, Az Aladdin Hussein svømmede ind i Israel og blev anholdt. (Foto: Shin Bet)
Az Aladdin Hussein havde blandt andet et missil i sit hjem som skulle bruges til at dræbe eller kidnappe israelske soldater.

Tidligere kommandør i terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza, 24-årige Az Aladdin Hussein blev anholdt 28. juni efter han var svømmet ind i Israel. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Under forhøret hos Shin Bet viste det sig at Hussein handlede alene. Det viste sig også at han var svømmet ind i Israel efter familietvister og forfølgelse fra Hamas-medlemmer, udtaler Shin Bet-talsmandsenhed.

Under forhøret af Hussain fik Shin Bet fat i vigtig efterretning og information om Hamas’ aktiviteter, træningsprogrammer og mentalitet.

I 2013 blev Hussein rekrutteret til Hamas’ militærfløj, fra 2018 og frem til anholdelsen var han kommandør i Hamas’ luftforsvar- og missilenhed.

Hussein opbevarerede et missil i sit hjem og fik ordre til at affyre det hvis en helikopter fra den israelske hær (IDF) landede i nærheden af ​​hans hjem i Jabalia i det nordlige Gaza. Planen var at dræbe eller kidnappe israelske soldater.

Som en del af sin træning blev Hussein undervist i israelske luftvåbenfartøjer, anti-flyudstyr og observationsmetoder for at undersøge det israelske luftforsvars (IAF) aktivitet ved grænsen til Gaza og i luften. Læs mere om Hamas her.

Læs også MIFF artikel om Hamas’ flådekommandøren som havde spioneret for Israel i mere end et årti og nu er flygtet til Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem