Shin Bet forhør af tidligere Hamas-kommandør har givet Israel vigtig efterretning

Az Aladdin Hussein havde blandt andet et missil i sit hjem som skulle bruges til at dræbe eller kidnappe israelske soldater.

Tidligere kommandør i terrrorgruppen Hamas, Az Aladdin Hussein svømmede ind i Israel og blev anholdt. (Foto: Shin Bet)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Tidligere kommandør i terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza, 24-årige Az Aladdin Hussein blev anholdt 28. juni efter han var svømmet ind i Israel. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Under forhøret hos Shin Bet viste det sig at Hussein handlede alene. Det viste sig også at han var svømmet ind i Israel efter familietvister og forfølgelse fra Hamas-medlemmer, udtaler Shin Bet-talsmandsenhed.

Under forhøret af Hussain fik Shin Bet fat i vigtig efterretning og information om Hamas’ aktiviteter, træningsprogrammer og mentalitet.

I 2013 blev Hussein rekrutteret til Hamas’ militærfløj, fra 2018 og frem til anholdelsen var han kommandør i Hamas’ luftforsvar- og missilenhed.

Hussein opbevarerede et missil i sit hjem og fik ordre til at affyre det hvis en helikopter fra den israelske hær (IDF) landede i nærheden af ​​hans hjem i Jabalia i det nordlige Gaza. Planen var at dræbe eller kidnappe israelske soldater.

Som en del af sin træning blev Hussein undervist i israelske luftvåbenfartøjer, anti-flyudstyr og observationsmetoder for at undersøge det israelske luftforsvars (IAF) aktivitet ved grænsen til Gaza og i luften. Læs mere om Hamas her.

Læs også MIFF artikel om Hamas’ flådekommandøren som havde spioneret for Israel i mere end et årti og nu er flygtet til Israel.

Tidligere artikelMette og Netanyahu i nyt samarbejdsmøde
Næste artikelHar reddet 3200 jøder ud af Syrien
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)