Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas indrømmer flådekommandør i årevis har spioneret for Israel

Det skønnes at én angrebstunnel koster ca 3 millioner US dollars at bygge. Indholdet i 350 lastbiler kunne alternativt bruges til fx 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker. (Kilder - se i noterne)
Èn angrebstunnel koster ca 3 mio. dollars at bygge. I stedet kunne der bygges 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker.
Efter at have kaldt nyheden "fake news" indrømmer terrororganisationen at en flådekommandør er flygtet til Israel efter at have videregivet efterretninger til Israel i mere end et årti.

Terrororganisationen Hamas indrømmer nu at en flådekommandør er flygtet til Israel efter at have videregivet efterretninger til Israel i mere end et årti, det skriver avisen Jerusalem Post.

Abu Mohammed, en af Hamas’ militære talsmænd, siger til The Media Line at det er en juniorofficer i terrororganisationens flådeenhed.

Ifølge det saudiarabiske medie Al Arabiya, flygtede kommandøren og hans bror med en bærbar computer og overvågningsudstyr under en 72-timers operation ledet af Israels efterretningstjeneste Mossad.

Hamas kaldte rapporten “fake news” til fordel for Israel og kritiserede nyhedsmediet.

– Målet [med rapporten] er at skade det palæstinensiske folk og [skade] deres tillid til modstands- og friheds-projektet. Al Arabiya fremmer rygter, der tjener besættelsen ved at destabilisere hjemmefronten i Gaza, siger Hamas’ talsmand Hazem Qassem.

Hamas udspringer af det muslimske broderskab som Saudi-Arabien har forsøgt at slå ned. Saudi-Arabien er kommet tættere på Israel i de senere år – der er ingen officiel forbindelser mellem landene.

Medlem af Hamas’ politiske fløj siger i interview til den libanesiske TV-kanal Al Mayadeen, at Hamas har arresteret flere “samarbejdspartnere med besættelsen” og at hverken de eller den “flygtede” havde lederstillinger.

Hamas’ militære fløjs talsmand Abu Mohammad, siger til The Media Line at flere embedsmænd i terrororganisationens interne sikkerhedstjeneste også er anklaget for spionage til fordel for Israel.

Ifølge Alaa Al-Rimawi som har base i Ramallah og er ekspert i intern Hamas politik, arbejder Hamas og Israel konstant på at “trænge ind” i hinandens forsvar.

– Hamas har hacket sig ind i israelske soldaters smartphones. Besættelsen [Israel] formåede at trænge ind i Hamas og det er ikke en hemmelighed, siger Al Rimawi.

Hamas som kontrollerer Gazastriben er stolt over at kunne rekruttere talentfulde personer til deres militære- og andre fløje og give dem intensiv træning. Terrororganisationen er meget hemmelig og deres højtstående embedsmænd optræder sjældent offentligt.

Gonen Ben-Yitzhak som er tidligere operativ i Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, siger til Media Line at ​​Hamas kommandørens flugt til Israel ikke bør fejres. ”Når en kilde opdages, er det ikke en sejr,” siger han.

”Efterretningspersonen er handleren,” forklarer Ben Yitzhak, ”og [som en tidligere efterretningsperson] ønsker jeg at min kilde skal forblive i sin position uden at blive opdaget eller skulle flygte. Du mister en kilde og du ved aldrig, om… du vil være i stand til at rekruttere en kilde som er lige så god.”

Siden Hamas tog kontrollen over Gazastriben fra de palæstinensiske myndigheder (PA) og deres dominerende Fatah-bevægelse, har Israel haft svære ved at rekruttere kilder i Gazastriben, ifølge Ben-Yitzhak.

”Det ser ud til at Israel mister efterretningskrigen mod Hamas,” tilføjede Ben-Yitzhak. Han peger på Hamas’ kidnapning af den israelske soldat Gilad Schalit i 2006.

– I fem år vidste Israel ikke hvor han var og havde ikke evnen til at nå ham. Vi var nødt til at betale prisen og frigive [palæstinensiske] fanger for at få ham hjem, siger Ben-Yitzhak.

En af Israels succeser i efterretningskrigen mod Hamas, var rekrutteringen af ​​Hamas-leder Hassan Yousefs søn Mosaeb, hvis kodenavn var den grønne prins. Mosaeb arbejdede undercover for Shin Bet i 10 år.

Ben-Yitzhak påpeger at den grønne prins godt nok ikke var medlem af Hamas, men han var tæt på sin far og leverede pålidelig efterretning.

Ben-Yitzhak tilføjer at den seneste Hamas-afhoppers rang er irrelevant, fordi han har forsynet Israel med vigtig information, samtidig understreger han at Hamas’ flåde-kommando ikke har opnået meget på trods af deres elite-status.

”Vi kan se at Hamas ikke har haft særlig meget succes med at ramme Israel via havet,” siger han.

Hamas’ indenrigsministerium har nu udsendt strenge ordrer om at journalister, politikere, ledere af terrorgrupper, produkktions- og medietjenester i Gazastriben ikke må udtale sig til Al Arabiya.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem