Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Over 250.000 tons nødhjælp sendt til Gaza

Her ses nødhjælp fra Tysklands Røde Kors på den palæstinensiske side af grænseovergangen Kerem Shalom, 17. februar 2024. (Foto: Flash90)
20 bagerier bager nu over 2,5 millioner pitabrød i døgnet

Siden terrorgruppen Hamas startede krigen mod Israel med deres brutale 7. oktober-massakre af over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, har Israels forsvarshær (IDF) sørget for over 250.000 tons nødhjælp (svarende til omkring 14.000 lastbillæs), til indbyggerne i Hamas-kontrolleret Gaza.

– Der er ingen begrænsninger på mængden af ​​nødhjælp til Gaza, understreger IDF’s COGAT-enhed.

Allerede primo november 2023, meddelte COGAT, at der ikke er begrænsninger i mængden af nødhjælp til Gaza. COGAT opfordrede også det internationale samfund til at koodinere levering af nødhjælp.

Den 15. december genåbnede Israel også Kerem Shalom-grænseovergangen. Dermed kunne endnu mere nødhjælp komme ind i Gaza.

Men det har ikke stoppet medier og organisationer som Human Rights Watch’ (HRW), i at sprede anti-israelsk propaganda og påstande om at nødhjælp ikke kommer i enklaven.

Mere nødhjælp og mad i Gaza efter 7. oktober-massakren mod Israel end før, mængden af mad og nødhjælp der leveres i dag i Gaza, er større end før Hamas’ massakre mod Israel. Eksempelvis kom der 245 lastbiler med mad, medicin og vand ind i Gaza den 25. februar.

Før krigen kom der omkring 70 lastbiler ind i Gaza med samme gods.

IDF har også bidraget til at 20 bagerier kan bage over 2,5 millioner pitabrød i døgnet i Gaza. IDF understreger at der ikke mangler mad i Gaza.

Selvom mængden af nødhjælp til Gaza er enorm, er det ikke alt som når frem til indbyggerne. Der er kommet flere meldinger om at terrorgruppen Hamas stjæler nødhjælp og tager det med ned i deres terrortunneller hvor Hamas-terrorister gemmer sig.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem