I nat måtte israelere i flere byer i Syd-Israel igen sidde i beskyttelsesrum da terrorister i Gaza angreb med flere raketter. På billedet ses raketangreb fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), der angreb israelske byer med over 1.100 raketter fra tæt befolkede områder i Gaza, 7. august 2022. (Foto: Flash90)

– Her ses terroristernes kyniske udnyttelse af civile i Gaza

Flere raketter affyret fra civile områder i Gaza mod israelske civile i Israel, endte med at dræbe civile palæstinensere i Gaza.

Israels forsvarshær (IDF) har afsløret identiteten af to civile i Gaza som tillod den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) at angribe Israel med raketter fra deres private ejendom.
I begge tilfælde eksploderede raketterne i Gaza – dvs at terroristerne fejlskød raketterne som ikke nåede ind i Israel, men i stedet eksploderede i Gaza.

Begge hændelser skete under den seneste raketrunde hvor PIJ som er den næststørste terrorgruppe i Gaza efter den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007, angreb flere israelske byer med over 1.100 raketter i løbet af en weekend primo august i år, skriver Jerusalem Post.

Den 7. august affyrede PIJ en raket fra Yahya Sarajs ejendom. Saraj leder kommunen i Gaza by. Raketten blev fejlaffyret og eksploderede ved en klinikk i Jabalia, hvilket kostede to civile palæstinensere livet.

– Han valgte at bekymre sig mere om terrororganisationen Palæstinensisk Islamisk Jihad end borgerne i byen som han leder. Han udnyttede det civile område, der tilhørte byens indbyggere, til at udføre terror – og skadede derved direkte egne indbyggere, udtaler IDF.

En anden fejlaffyret raket som eksploderede inde i Gaza, blev affyret fra Bakr Hamadan Imran Shamalhs ejendom. Shamalhs bror er medlem af PIJ’s flåde. Raketten affyret fra Shamalhs ejendom ramte en civil ejendom i Gaza City – den dramatiske episode blev fanget på direkte tv:

– Hamadan Imran Shamalhs familie tog aktivt del i terroren ved at tillade, at raketter blev affyret fra deres hjem. Derudover bidrog de til, at civile i Gaza blev såret. Terrorgrupperne i Gaza udnytter kynisk beboerne i Gaza. At de affyrer raketter fra civile områder er yderligere bevis på det, siger IDF.

At terrorgrupperne i Gaza bruger civile områder til at affyre raketter mod civilbefolkningen i Israel er en dobbelt krigsforbrydelse.

Også under Gaza-krigen i maj 2021, hvor flere israelske byer blev angrebet af mere end 4.300 raketter i løbet af 11 dage, blev et ukendt antal civile dræbt af fejlaffyrede raketter.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch kritiserede efter Gaza-krigen i 2021 de palæstinensiske terrorgrupper:

– Palæstinensiske væbnede grupper overtrådte klart krigens regler som foryder vilkårlige angreb ved at affyre tusindvis af ukontrollerede raketter mod israelske byer, sagde Eric Goldstein, leder af organisationens afdeling for Mellemøsten og Nordafrika.

Under krigen i maj 2021 blev 12 civile israelere dræbt og flere hundrede såret i de palæstinensiske raketangreb. Under den tre dage lange konflikt i august i år, hvor mere end 1.100 raketter blev affyret, blev ingen civile dræbt i Israel, men mange blev i Gaza af PIJ’s fejlaffyrede raketter.

Mindst elleve civile palæstinensere blev dræbt af fejlaffyrede PIJ-raketter. I Jabalya blev fire børn og flere voksne dræbt, da en raket affyret mod Israel eksploderede i Gaza.

På den israelske side er antallet af israelere som lider af PTSD, angst og andre psykiske problemer som følge af de mange raketangreb fra Gaza overvældende.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp