Search
Israels forsvarshær (IDF) angriber netop nu terrormål tilhørende den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza. Flere tusind israelere tæt på Gaza sidder netop nu i beksyttelsesrum og Israels missilforsvar, Iron Dome er gjort klar. Billedet er fra maj 2021. (Foto: Flash90)

Israel angriber mål i Gaza

Israel angriber netop nu terrormål i Gaza tilhørende den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad. En af deres terrorledere og en terrorcelle meldes dræbt. Flere tusind israelere tæt på Gaza har fået besked på at blive i beskyttelsesrum.

Netop nu angriber israels forsvarshær (IDF) flere mål i Hamas-kontrolleret Gaza.

Angrebet kommer efter flere dages trusler fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ)), skriver Times of Israel.

Siden tirsdag har terrorgruppen truset med at angribe israelske byer efter deres terrorleder i Judæa og Samaria (Vestbredden) blev anholdt af IDF. som forebyggende tiltag har IDF derfor mere eller mindre lukket hele Otef Aza (israelske samfund tæt på Gaza) ned. Flere tusind israelere har været nødsaget til at opholde sig i sikrede rum uden mulighed for at tage på arbejde eller opholde sig frit uden for.

I en udtalelse saiger IDF at de angriber mål i Gaza og at en «særlig situation» udspiller sig i syd, begrebet «særlig situation» er en juridisk term som bruges i krisetider og giver myndighederne øget jurisdiktion over civilbefolkningen og dermed kunne beskytte dem bedre mod terrorangreb.

Israelske medier melder at en PIJ leder er blevet dræbt og en terrorcelle på vej til at begå terrorangreb mod israelske civile.

Israels missilforsvar Iron Dome er gjort klar, flere IDF-reservister er indkaldt, IDF har indført forbud mod større forsamlinger i områder op til 80 km fra Gaza. Indbyggerne tæt på Gaza har fået besked på at forblive i sikrede rum (beskyttelsesrum).

Sagen opdateres løbende.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp