Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske forskere opfinder ny metode til at spore vandforurening i realtid

The Zuckerberg Institute for Water Research i Beer-Sheva.(Foto:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zuckerberg_Institute_for_Water_Research_in_Israel.jpg)
Sensoren sporer nitratniveauer i afgrøder så myndighederne hurtigt kan underrettes om potentiel nitratforurening for at undgå forgiftning af grundvandet.

Forskere ved BGN Technologies ved Ben-Gurion University i Beer-Sheva har udviklet ny teknologi som giver landmænd mulighed for at få direkte og kontinuerlig måling af nitratniveauet i jorden, skriver Jerusalem Post.

Den nye metode optimerer gødning af afgrøder og hjælper med at forhindre forgiftning af grundvandet. Det naturlige nitratniveau i grundvandet er generelt lavt, men for meget gødning kan resultere i udvaskning af nitrater fra jorden og gøre vandet udrikkelig.

Teknologien er udviklet af prof. Ofer Dahan fra The Zuckerberg Institute for Water Research (ZIWR), Prof. Shlomi Arnon fra afdelingen for elektroteknik og computerteknologi og ph.d.-studerende, Elad Yeshno fra ZIWR.

Teknologien er modstandsdygtig over for hårde kemiske og fysiske jordforhold og muliggør kontinuerlig måling i realtid af nitratniveauer i jorden.

-De nuværende metoder til måling af nitrat i jorden er besværlige, arbejdskrævende og giver ikke realtidsindikation om den faktiske koncentration af næringsstoffer i jorden, siger Dahan.

-Vores opfindelse kan give landmænd værdifulde data om mængden af tilgængelige næringsstoffer til afgrøderne. Vores løsning muliggør optimering af gødning og dermed forhindres overgødning, vandforbrug og vandforurening reduceres, siger Arnon

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem