CSI Beer Sheva: Israelsk team udvikler apparat som kan spore mindre blodspor fra gerningssteder

Ved hjælp af et kemisk pulver og nanopartikler af guld eller sølv, har forskere ved Ben-Gurion Universitet forstærket emissionen af lys fra biologiske rester.
På billedet ses reagensglas (Foto: Matthew Piper, flickr.com)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Ved gerningssteder samarbejder retsmedicinske analytikere og efterforskere om at indsamle beviser og undersøge dem for kemiske, biologiske og fysiske markører, såsom DNA, skriver Times of Israel.

Nu har forskere ved Ben-Gurion Universitet i Beer Sheva i Negev, fundet frem til en forbedret metode i efterforskningen af spor. Forskerne har udviklet et apparat bestående af luminol (luminol er et kemisk stof kriminologer bruger til at finde spor af blod og proteiner), nanopartikler af guld eller sølv som forstærker lysemissionen fra blodspor.

Luminol reagerer med mikroskopiske biologiske rester usynlige for det blotte øje, som derefter udsender lys, hvilket afslører deres tilstedeværelse.

Men luminol er ikke en særlig god lysudsender, derfor har forskerne ved Ben-Gurion Universitet forsøgt at finde en metode som forbedre dens evne til at udsende lys.

Ved at lægge luminol i én sprøjte og guld- og sølvpartikler i en anden, skabte de en rørlignende enhed, som næres af begge sprøjter på dens sider.

Når retsmedicinske analytikere har mistanke om, at der kan være blodspor på en bestemt lokation, placeres prøven på kanten af ​​røret. Blandingen absorberer lyset, der udsendes fra luminol, og reflekterer det herefter med et stærkere lys, der gør det lettere at se, forklarede Dr. Alina Karabchevsky fra Electro-Optics and Photonics Engineering Department, School of Electrical and Computer Engineering and Ilse Katz Institute for Nanoscale Science & Technology at BGU, som har udviklet teknologien.

Enheden, der er opfundet af Karabchevsky og hendes team, øger ikke kun kemiluminescensintensiteten flere gange, men forlænger også glødetiden for luminol, hvilket muliggør påvisning af meget mindre blodspor fra et gerningssted, fortæller forskerne i en udtalelse.

”Identificering af mindre blodspor kan øge effektiviteten og nøjagtigheden af en kriminalteknisk undersøgelse fra et gerningssted, men det kræver mere følsomme detektorer end dem tilgængeligt på nuværende tidspunkt,” sagde Netta Cohen, administrerende direktør for BGN Technologies. ”Metoden udviklet af BGU-forskere vil muliggøre udvikling af fremtidige detektorer med forbedret følsomhed. Vi leder i øjeblikket efter partnere til videreudvikling af denne lovende patenterede opfindelse. ”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSaudiarabisk blogger på besøg i Israel angrebet af palæstinensere ved Tempelbjerget
Næste artikelDanmark støtter Iran og Saudi-Arabien i kritik af Israel om kvinders rettigheder

Ingen indlæg at vise