Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

UNRWA i global appel – mangler flere milliarder kroner

Her ses en UNRWA-skole i Rafah i Hamas-kontrolleret Gaza, 29. november 2021. (Foto: Flash90)
UNRWA mærker konsekvenserne af stigende udgifter og faldende bistand.

FN-agenturet UNRWA mangler penge og har derfor lanceret global appel for at rejse 1,6 milliarder dollars (svarende til omkring 11 milliarder kroner) for at dække stigende udgifter og faldende UNRWA-bistand, skriver i24NEWS.

UNRWA som blev oprettet i 1949 for palæstinenserne, betjener i dag omkring 5,6 millioner palæstinensere. UNRWA advarer i deres erklæring, at de kæmper for at kunne opfylde deres forpligtelser grundet faldende indtægter.

“Kombinerende udfordringer i løbet af det sidste år, inkl. faldende bistand, flere globale kriser, inflation, forstyrrelser i forsyningskæden, den geopolitiske dynamik, stigende fattigdom og arbejdsløshed blandt palæstinenserne har lagt et enormt pres på UNRWA,” skriver de i erklæringen.

I november 2022 fortalte UNRWA’s generalkommissær Philippe Lazzarini til Reuters, at agenturets økonomiske problemer kunne føre til, at de ikke opfylder deres mandat, som blev fornyet i sidste måned med yderligere tre år. UNRWA blev etableret i 1949 for at yde sundhedspleje, humanitær bistand, uddannelse og andre offentlige tjenester i Gaza, Judæa og Samaria, Jordan, Syrien og Libanon.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem