Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels ambassadør om FN-drøftelse af Tempelpladsen: – Ikke brud på status quo at besøge jødernes mest hellige sted

Likud-politiker Gilad Erdan er nyutnevnt minister. (Foto: Likud)
Gilad Erdan er Israels FN-ambassadør. (Foto: Likud)
Gilad Erdan: - En jøde, der besøger jødernes mest hellige sted krænker ikke status quo. Israel har opretholdt status quo i mange år, selvom det diskriminerer jøder og kristne som kun må besøge Tempelpladsen - ikke bede der. Enhver som påstår andet sætter både sikkerheden og stabiliteten i fare.

Det har skabt store bølger verden over at Israels nye sikkerhedsminister, Itamar Ben-Gvir besøgte Tempelpladsen som er jødernes mest hellige sted i 13 minutter.

EU, USA og den arabiske verden fordømte besøget, mens den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza og de palæstinensiske myndigheder (PA) som kontrollerer Område A & B i Judæa og Samaria kom med trusler om hævn.

Ben Gvirs besøg var koordineret og godkendt af både premierminister Netanyahu og sikkerhedsmyndighederne.

I dag vil FN’s sikkerhedsråd holde måde om hændelsen, hvilket fik Israels FN-ambassadør Gilad Erdan til at reagere. Her er hvad han skrev på Twitter:

– Sikkerhedsrådet samles i morgen til en latterlig og unødvendig diskussion vedrørende Tempelpladsen, som kun blev fastsat, fordi FN er et forvrænget og forudindtaget organ, der diskriminerer Israel. Jeg besøgte Tempelpladsen som Israels sikkerhedsminister, og jeg vil i morgen gør det klart under debatten, at jøders besøg på Tempelpladsen ikke er en krænkelse af status quo, og enhver, der siger andet vildleder og underminerer både sikkerheden og stabiliteten.

– En jøde, der besøger jødernes mest hellige sted krænker ikke status quo. Israel har opretholdt status quo i mange år, til trods for at det diskriminerer jøder og kristne, som kun må besøge Tempelpladsen – ikke bede der. Enhver som påstår andet sætter både sikkerheden og stabiliteten i fare.

Læs i MIFFs temaside hvorfor du ikke kan tage FN-fordømmelser af Israel alvorligt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem