Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Israel giver ikke efter for trusler

Sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir besøger Tempelpladsen, 3. januar. I baggrunden ses Klippemoskeen. (Foto: Sikkerhedsministeriet)
Israels nye sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir besøgte i dag Tempelpladsen trods trusler om, at det ville føre til optøjer.

Israels nye sikkerhedsminister, Itamar Ben-Gvir, besøgte i dag Tempelpladsen i Jerusalem, trods truslerne fra den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza samt de palæstinensiske myndigheder (PA) som kontrollerer Område A & B i Judæa og Samaria, skriver Jerusalem Post.

– Tempelpladsen er det vigtigste sted for det jødiske folk, sagde sikkerhedsministeren i en udtalelse forud for besøget.

– Vi vil fortsætte med at opretholde bevægelsesfrihed for muslimer og kristne, understregede han og tilføjede, at Israels nye regering ikke vil lade sig stoppe af trusler fra Hamas.

Tempelpladsen er det helligste sted for jøder og er stedet hvor de jødiske templer (Første og Andet tempel) stod. I dag ligger Al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen på Tempelpladsen. Siden Israel genforenede Jerusalem i 1967, gav Israel den civile administration af området til den muslimske organisation, Waqf, med tætte bånd til nabolandet Jordan.

Forholdene på Tempelpladsen har igennem flere årter været meget anspændte, og da den tidligere Likud-leder Ariel Sharon besøgte Tempelpladsen i år 2000, brugte Yassir Arafat det som påskud til at starte Anden Intifada. Forud for Ben-Gvirs besøg kom terrorgruppen Hamas og PA med trusler.

– Vi vil handle med jernhånd mod dem som truer, svarede Israels nye sikkerhedsminister på truslerne.

Ben-Gvir er en kontroversiel israelsk politiker fra højre partiet Otzmah Yehudit. Oppositionsleder og tidligere premierminister Yair Lapid havde tidligere advaret om, at Ben-Gvirs kunne føre til spændinger i Jerusalem og i Judæa og Samaria (Vestbredden) og mente , at premierminister Benjamin Netanyahu burde stoppe besøget, «ellers vil mennesker dø», sagde Lapid.

Premierminister Netanyahu mødtes med Ben-Gvir forud for besøget. Ben Gvirs besøg på Tempelpladsen som varede omkring 13 minutter, er det første siden Knesset-valget den 1. november.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem