Search
15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)

Israel, Emiraterne, Bahrain & Marokko i historisk fælles FN-erklæring for kvinders engagement i fred og diplomati

Takket være Abrahamaftalerne samarbejdede landene for første gang i FN-regi.

Den 16. september bragte MIFF i forbindelse med 1 årsdagen for de historiske Abrahamaftaler indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko en artikel skrevet i samarbejde mellem Israels & Emiraternes udenrigsministre i Financial Times – noget som havde været utænkeligt før Abrahamaftalerne blev indgået. Læs om Abrahamaftalerne HER.

I deres fælles artikel skriver udenrigsminister Yair Lapid og udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan blandt andet: – Abrahamaftalerne er katalysator for større forandringer i Mellemøsten – læs HER.

Nu har Abrahamaftalerne også båret frugt i FN-regi. For første gang har Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko samarbejdet om en fælles erklæring som skal fremme kvinders engagement i fred og diplomati og fået FN’s menneskerettighedsrådets (UNHRC) støtte, skriver Jerusalem Post.

Læs den fulde erklæring HER.

Den fælles erklæring blev præsenteret af Bahrains ambassadør for FN-institutioner i Genève, Yousef Abdulkarim Bucheeri. Med landenes fælles erklæring i FN markeres også 1 år for Abrahamaftalerne.

Bahrains ambassadør for FN-institutioner i Genève udtalte:


“Integration af kvinder i fredsprocesser og i alle relevante diskussioner som skal fremme fred i verden, har betydelig værdi og betydning.”

“Selvom kvinders bidrag til fredsopbygning i stigende grad anerkendes, har kvinders rolle i forebyggende diplomati hidtil været ganske begrænset. Vi skal have kvinders stemmer som påvirker dagsordenen når det gælder menneskerettigheder, bæredygtig udvikling, sikkerhed og fred.”

I deres fælles erklæring opfordrer Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko FN’s medlemslande til at forpligte sig til at give “kvinder plads ved hvert bord”, så de kan bidrage til at finde løsninger og løse konflikter.

“Vi er forpligtet til at tage hensyn til kvinders og pigers oplevelser, både når det gælder livet i konfliktzoner, men også ved fred og stabilitet, og til altid at inddrage et kønsperspektiv og anerkende den unikke indvirkning forskellige situationer kan have på kvinder og piger,” understregede Bahrains ambassadør for FN-institutioner i Genève

Fælles erklæringen blev støttet af 52 medlemslande og FN’s Universitet for Fred.

Israels ambassadør for FN-institutioner i Genève, Meirav Eilon Shahar udtalte: “vægten på integration af kvinder i fredsprocesser er vigtig og viser den nye dynamik, som vi ønsker at fremme i vores region og andre steder i verden.”

Marokkos ambassadør i FN i Genève, Omar Zniber udtalte: – Vores fælles erklæring viser, at landene vil samarbejde aktivt for at opbygge fred og sikkerhed.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp