Israel, Emiraterne, Bahrain & Marokko i historisk fælles FN-erklæring for kvinders engagement i fred og diplomati

Takket være Abrahamaftalerne samarbejdede landene for første gang i FN-regi.
15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 16. september bragte MIFF i forbindelse med 1 årsdagen for de historiske Abrahamaftaler indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko en artikel skrevet i samarbejde mellem Israels & Emiraternes udenrigsministre i Financial Times – noget som havde været utænkeligt før Abrahamaftalerne blev indgået. Læs om Abrahamaftalerne HER.

I deres fælles artikel skriver udenrigsminister Yair Lapid og udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan blandt andet: – Abrahamaftalerne er katalysator for større forandringer i Mellemøsten – læs HER.

Nu har Abrahamaftalerne også båret frugt i FN-regi. For første gang har Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko samarbejdet om en fælles erklæring som skal fremme kvinders engagement i fred og diplomati og fået FN’s menneskerettighedsrådets (UNHRC) støtte, skriver Jerusalem Post.

Læs den fulde erklæring HER.

Den fælles erklæring blev præsenteret af Bahrains ambassadør for FN-institutioner i Genève, Yousef Abdulkarim Bucheeri. Med landenes fælles erklæring i FN markeres også 1 år for Abrahamaftalerne.

Bahrains ambassadør for FN-institutioner i Genève udtalte:


“Integration af kvinder i fredsprocesser og i alle relevante diskussioner som skal fremme fred i verden, har betydelig værdi og betydning.”

“Selvom kvinders bidrag til fredsopbygning i stigende grad anerkendes, har kvinders rolle i forebyggende diplomati hidtil været ganske begrænset. Vi skal have kvinders stemmer som påvirker dagsordenen når det gælder menneskerettigheder, bæredygtig udvikling, sikkerhed og fred.”

I deres fælles erklæring opfordrer Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko FN’s medlemslande til at forpligte sig til at give “kvinder plads ved hvert bord”, så de kan bidrage til at finde løsninger og løse konflikter.

“Vi er forpligtet til at tage hensyn til kvinders og pigers oplevelser, både når det gælder livet i konfliktzoner, men også ved fred og stabilitet, og til altid at inddrage et kønsperspektiv og anerkende den unikke indvirkning forskellige situationer kan have på kvinder og piger,” understregede Bahrains ambassadør for FN-institutioner i Genève

Fælles erklæringen blev støttet af 52 medlemslande og FN’s Universitet for Fred.

Israels ambassadør for FN-institutioner i Genève, Meirav Eilon Shahar udtalte: “vægten på integration af kvinder i fredsprocesser er vigtig og viser den nye dynamik, som vi ønsker at fremme i vores region og andre steder i verden.”

Marokkos ambassadør i FN i Genève, Omar Zniber udtalte: – Vores fælles erklæring viser, at landene vil samarbejde aktivt for at opbygge fred og sikkerhed.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHundredvis af nye politifolk skal stoppe voldsbølgen i det arabiske samfund
Næste artikelFN gav taletid til «slagteren fra Teheran»
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise