FNs generalsekretær António Guterres får pris for at stå op mod antisemitisme og had. (Foto: FN)

FN-chef får pris for kamp mod antisemitisme

Det er første gang en FN-chef får prisen.

FNs generalsekretær Antonio Guterres, som fornylig opfordrede til at bekæmpe had og antisemitisme i verden, er årets modtager af Theodor Herzl-prisen, skriver avisen Israel Hayom. Det er første gang prisen, som uddeles af World Jewish Congress (WJC), gives til en FN-leder. Prisen vil blive uddelt ved en virtuel ceremoni.

– Udover Corona har en anden virus også spredt sig: Antisemitisme og had i mange former, sagde Guterres, som fortalte at det var skræmmende at se nynazister marcherer i gaderne.

– Vi må kæmpe sammen mod had i alle slags former, tilføjede han.

Den årlige Theodor Herzl-prisen anerkender personer som promoverer Herzls idealer for en mere sikker og tolerant verden for jøder. Herzl var østrigsk jøde og journalist, han var også manden som grundlagde politisk zionisme – læs mere HER.

Blandt tidligere modtagere er den tyske forbundskansler Angela Merkel og USA’s valgte præsident Joe Biden. USA’s tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, modtog den prestigefyldte pris af WJC sidste år. Dengang kritiserede hun dele af FN, som årets prisvinder leder, for at være for ensidige i deres kritik af Israel.

– FN’s partiskhed mod Israel har længe undergravet fredsarbejdet. Israel er ikke i færd med at forsvinde – når verden anerkender det, vil fred være mulig, sagde den tidligere amerikanske FN-ambassadør.

Læs MIFF’s artikler om FN’s anti-israelske beslutninger HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp