Search
FNs generalsekretær António Guterres får pris for at stå op mod antisemitisme og had. (Foto: FN)

FN-chef får pris for kamp mod antisemitisme

Det er første gang en FN-chef får prisen.

FNs generalsekretær Antonio Guterres, som fornylig opfordrede til at bekæmpe had og antisemitisme i verden, er årets modtager af Theodor Herzl-prisen, skriver avisen Israel Hayom. Det er første gang prisen, som uddeles af World Jewish Congress (WJC), gives til en FN-leder. Prisen vil blive uddelt ved en virtuel ceremoni.

– Udover Corona har en anden virus også spredt sig: Antisemitisme og had i mange former, sagde Guterres, som fortalte at det var skræmmende at se nynazister marcherer i gaderne.

– Vi må kæmpe sammen mod had i alle slags former, tilføjede han.

Den årlige Theodor Herzl-prisen anerkender personer som promoverer Herzls idealer for en mere sikker og tolerant verden for jøder. Herzl var østrigsk jøde og journalist, han var også manden som grundlagde politisk zionisme – læs mere HER.

Blandt tidligere modtagere er den tyske forbundskansler Angela Merkel og USA’s valgte præsident Joe Biden. USA’s tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, modtog den prestigefyldte pris af WJC sidste år. Dengang kritiserede hun dele af FN, som årets prisvinder leder, for at være for ensidige i deres kritik af Israel.

– FN’s partiskhed mod Israel har længe undergravet fredsarbejdet. Israel er ikke i færd med at forsvinde – når verden anerkender det, vil fred være mulig, sagde den tidligere amerikanske FN-ambassadør.

Læs MIFF’s artikler om FN’s anti-israelske beslutninger HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp