Gilad Erdan er Israels ambassadør i FN og USA. (Foto: Ben Kelmer, Flickr.com)

Gilad Erdan til FN: – Anti-israelske resolutioner hæmmer fred med palæstinenserne

- I stedet for at overtale palæstinenserne til at vælge forhandling og fred, opmuntrer resolutionerne dem til at hærde deres holdninger. Enhver stemme til fordel for de resolutioner er endnu et skridt mod at gøre FN til en irrelevant organ, sagde Israels ambassadør i FN.

Israels ambassadør i De Forenede Nationer (FN), Gilad Erdan kom onsdag aften med kraftig kritik af FN’s organer for konsekvent at støtte anti-israelske resolutioner og understregede at de ikke ændrer noget, men tværtimod holder den israelsk-palæstinensiske konflikt i kog, det skriver avisen Israel Hayom.

Erdan kom med sin kritik under FN-generalforsamlingens fjerde komité, hvor 139 FN-lande vedtog en resolution som kun henviste til Tempelbjerget i Jerusalem med dets arabiske navn Haram al-Sharif.

Det var en af ​​syv pro-palæstinensiske og anti-israelske resolutioner, som blev vedtaget af komitéen i New York. “Resolutionspakken” blev godkendt af de palæstinensiske myndigheder (PA) og lande som Cuba, Indonesien og andre. Der blev vedtaget 0 resolutioner mod andre lande. Læs også mere hos UN Watch.

– Hvad er hensigten med at vedtage de resolutioner? Er det blot for at bane vejen for fremtidige resolutioner? Ved at støtte de resolutioner spilder I ikke kun FN’s ressourcer, I saboterer også enhver chance for en fremtidig fred, sagde Erdan.

– I stedet for at overtale palæstinenserne til at vælge forhandling og fred, opmuntrer jeres resolutioner dem blot til at forhærde deres holdninger. Enhver stemme til fordel for de resolutioner er endnu et skridt mod at gøre FN til et irrelevant organ, sagde Erdan.

Erdan kritiserede også FN for at støtte en resolution vedrørende FN’s nødhjælps- og arbejdsagentur (UNRWA) og sagde, at “en af ​​de største årsager til FN’s fiasko i at afslutte konflikten er dens fortsatte støtte til UNRWA. Kort sagt, UNRWA’s eksistens gør den israelsk-palæstinensiske konflikt uløselig, og jeg har ikke til hensigt at tillade business as usual mere.”

– I stedet for at fungere som FN’s flygtningeagentur for at integrere flygtninge i de land hvor de bor, overdriver UNWRA antallet af ‘flygtninge’ og anerkender automatisk alle palæstinensiske efterkommere som flygtninge – selv dem som har boet i generationer har levet i andre lande, tilføjede Erdan.

Læs også – Der er flere grunde til at hverken den arabiske verden eller palæstinenserne vil have en stat – hvorfor dræbe “flygtninge” gåsen som lægger guldæg? Skriver Dr. Mordechai Kedar.

Læs: – Hvor mange palæstinensiske flygtninge findes der egentlig?

Læs MIFF-artikler om Jerusalem her.

Hvad angår beslutningen om kun at henvise til Tempelbjerget med dets arabiske navn, fordømte Erdan det som et “absurdt forsøg på at omskrive historien” og slette flere tusind års jødisk forbindelse til Jerusalem.

– Da jeg var minister for offentlig sikkerhed sørgede jeg for, at alle religioner havde fri adgang til Jerusalems hellige steder, sagde Erdan.

– I løbet af min ministerperiode, mere end tredobles antallet af jøder som besøgte Tempelbjerget hvert år. Ingen resolution vedtaget her vil stoppe det. Ingen resolution vedtaget her vil ændre den evige forbindelse mellem det jødiske folk og det helligste sted i vores tro – Tempelbjerget. De vil heller ikke ændre det faktum, at vores forbindelse til Jerusalem i dag er stærkere end nogensinde. Et voksende antal lande flytter deres ambassader til Jerusalem – vores forenede og udelte hovedstad, sagde ambassadøren.

– I modsætning til dette kammer som er løsrevet fra virkeligheden, erkender et voksende antal lande, at Jerusalem er den ubestridelige hovedstad for det jødiske folk og den jødiske stat. Som minister for offentlig sikkerhed sørgede jeg for, at alle religioner havde fri adgang til Jerusalems hellige steder, tilføjede Erdan.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp