Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Jerusalems viceborgmester til House of Lords: -Stop finansiering af had mod Israel i palæstinensiske skolebøger

Jerusalems viceborgmester Fleur Hassan Nahoun (Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fleur_Hassan_Nahoum_(cropped).jpg)
Fleur Hassan-Nahoum siger at UNRWA-skolernes læseplan forherliger antisemtisme og glorificerer martyrdøden.

Jerusalems viceborgmester, Fleur Hassan-Nahoum vil have Storbritannien stopper pengestrømmen til UNRWA, hvis ikke de fjerner tilskyndelsen til had mod Israel og antisemitisme fra deres skolebøger, skriver Jerusalem Post.

Hassan-Nahoum deltog i et møde på tværs af partierne i House of Lords (det britiske parlament) for at diskutere Storbritanniens nylige bevilling af 65,5 mio pund til UNRWA for 2019-2020. Hassan-Nahoum påpegede at Holland, Schweiz, New Zealand og Belgien har suspenderet deres donationer til UNRWA på grund af deres korruption og tilskyndelse til had.

-Hamas er trængt ind i UNRWA i et sådant omfang, at de fleste lærere og administrationen består af Hamas-medlemmer. Hamas har faktisk repræsentanter i alle UNRWA-skoler for at tiltrække eleverne til Hamas. UNRWA-skolernes læseplan er tilrettelagt af de palæstinensiske myndigheder (PA). De opfordre til had mod Israel, antisemitisme og glorificering af martyrdød, siger Hasson-Nahoum.

Eksempelvis er et helt kapitel i en lærebog om arabisk læseforståelse til piger i femte klasse dedikeret til terroristen Dalal Mughrabi, der stod bag et angreb på en israelsk bus i 1978, hvor 38 israelske civile heriblandt 13 børn blev dræbt. MIFF har tidligere skrevet om at Dalal Mughrabi blev hyldet af terrororganisationen Fatah under deres markering af at have stået bag terrorangreb mod Israel siden 1965.

Hassan-Nahoum har også drøftet den dårlige uddannelses-kvalitet i UNRWA-skolerne i Jerusalem, hvor uddannelsesniveauet i hebraisk, engelsk, matematik og teknologiske færdigheder er utilstrækkelig og derfor ikke giver børnene en chance for at få en uddannelse.

-Jeg ønsker at alle byens børn får de grundlæggende færdigheder i skolen. Det er uacceptabelt at UNRWA skoler i Øst-Jerusalem ikke underviser i hebraisk og engelsk. Det lave uddannelsesniveau betyder at elever som forlader skolen som 18-årige ikke har en jordisk chance for komme videre i uddannelsessystemet og dermed ser deres økonomiske udsigter ikke lovende ud. Skolerne medvirker dermed til at børnene får en voksentilværelse i fattigdom, siger Hassan-Nahoum.

Hassan-Nahoum tilføjede at en undersøgelse foretaget af Jerusalems kommune viser at halvdelen af ​​de arabiske familier i byen foretrækker det israelske pensum til deres børn.

-Det israelske pensum er et ordentligt og sekulært arabisk pensum. Det er ikke et zionistisk pensum. Alt hvad vi gør er at fjerne tilskyndelsen til had og tilføjer undervisning i hebraisk som andet sprog, siger Hassan-Nahoum.

Hassan-Nahoum har foreslået donorlandene at stille nogle betingelser til gengæld for deres bistand til UNRWA:
-Erstat UNRWAs pensum med et sekulært arabisk-israelsk pensum som giver eleverne mulighed for at lære tilstrækkeligt hebraisk til at de kan arbejde i Israel og dermed få en højere indkomst.
-Stop for paramilitær træning i UNRWA-skoler – sørg i stedet for at eleverne får jobfærdigheder og teknologisk træning.

til marts vil viceborgmesteren tale ved FNs Menneskerettighedsråd, ligesom hun også har taget sagen op med ambassadørerne for UNRWA donorlande i Israel.

Læs flere af MIFFs artikler om palæstinensiske skolebøger her.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem