Zoom-mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande med filmen “Flugten fra Bagdad” og foredrag af Edwin Shuker

24. november kl. 18 markeres mindedagen for jødiske flygtninge fra arabiske og muslimske lande via Zoom. Se den gribende dokumentar “Flugten fra Bagdad” og efterfølgende foredrag med dokumentarens hovedperson Edwin Shuker.

Edwin Shuker (Foto: Facebook) og Reklame for filmen Remember Baghdad.Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

For tredje år i træk markerer MIFF mindedagen for jødiske flygtninge fra arabiske og muslimske lande. Sidste år blev mindedagen også markeret for første gang i Danmark – læs mere HER. I år vises den gribende dokumentarfilm “Flugten fra Bagdad” (Remember Baghdad) og efterfølgende foredrag af filmens hovedperson Edwin Shuker.

Filmen vises fra kl. 18:00 efterfulgt af kort pause og Shukars foredrag. Mødet ledes af Jan Benjamin Rødner.

Bemærk at årets mindedag afholdes tirsdag den 24. november via Zoom grundet Corona-krisen.

Klik på Zoom-link her: https://miff-no.zoom.us/j/88638183500

MIFF, MIFF Oslo og Hjelp Jødene Hjem (HJH) har i 2 år markeret den årlige mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske og muslimske lande. Begge år har Lyn Julis været på besøg – sidste år lancerede MIFF også hendes bog Fordrivelsen på norsk – klik HER for at købe bogen.

Filmen giver et unikt indblik i en historie som de fleste ikke kender. Jøderne havde en gang en central plads i det irakiske samfund, og i Bagdad udgjorde de en tredjedel af befolkningen. Men efter 2600 år sluttede jødernes rige kultur i Irak brat – læs også: Sådan var det at vokse op som jøde i skjul under Saddam Husseins Irak. I kølvandet på Israels oprettelse som en moderne stat i 1948, måtte landets jøder flygte. I filmen ser fem jødiske familier tilbage på en tid hvor Bagdad blomstrede og Irak var et godt land for minoriteter at leve i. Vi følger Edwin Shuker fra London tilbage til landet og byen han elskede, hvor han ønsker at købe et hus, så han kan sige at «ikke alle jøder er væk».

Filmen er tekstet til norsk.

Klik HER hvis du har brug for hjælp til at bruge Zoom.

Kontaktperson for arrangementet:
Kjetil Ravn Hansen
E-post: kjetil@miff.no
Mobil: 45244598

Tidligere artikelHer er Bidens udenrigsminister
Næste artikelMå møde i retten efter dette billede
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)