Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Køber israelsk luftforsvar for 29 mia. kroner

Arrow 3 missilforsvarssystemet kan nedskyde ballistiske missiler ned over atmosfæren. (Foto: Israels forsvarsministerium)
De seneste ti år er Israels våbeneksport er fordoblet. Nu køber Tyskland Arrow 3 luftforsvarssystemet.

Den 14. juni godkendte tyske politikere en forudbetaling på køb af Israels avancerede luftforsvarssystem Arrow 3 for over 29 mia. kroner.

Arrow 3-systemet er designet til at nedskyde missiler ned over jordens atmosfære. Systemet spænder så bredt, at det ikke kun vil beskytte Tyskland, men også flere af landets nabolande.

Pengene kommer fra Tysklands enorme forsvarsfond på over 648 mia kroner, der blev oprettet af kansler Olaf Scholz for at styrke landets forsvar i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Går aftalen som planlagt underskrives den ultimo ​​2023, herefter forventes Tyskland at få leveret forsvarsystemet ultimo ​​2025. De første knap 4 mia. kroner som Tyskland betaler, skal bruges til at starte produktionen op i Israel, skriver Times of Israel.

Ifølge Israel Aerospace Industries kan Arrow 3 opsnappe ballistiske missiler affyret fra en afstand på op til 2.400 km. Systemet blev indsat for første gang i Israel i 2017 og bruges til at beskytte Israel mod angreb fra Iran og Syrien.

Tyskland er et ud af 14 europæiske NATO-lande, der har besluttet at styrke deres luftforsvar.

Danmark, der er meget involveret i krigen i Ukraine har besluttet at købe israelske artillerissystemer for at opgradere det danske forsvar.

Som det første skridt efter Finland blev medlem af NATO, valgte landet at købe et israelsk luftforsvarssystem.

I det sidste årti er Israels våbeneksport fordoblet. 2022 blev et rekordår for Israels våben- og forsvarsindustri. Israel har ekspoteret våben til en værdi af mere end 84 mia. kroner. Mens krigen i Ukraine har fået flere lande til at øge deres forsvarsbudgetter, har Abraham-aftalerne mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko også fået eksporten til at stige.

Emiraterne, Bahrain og Marokko, stod i 2022 for 24 % af Israels våbeneksport, mens Europa stod for omkring 29%.

Israels største våbeneksport er droner og ubemandede fartøjer.

Se Arrow 3 i atkion her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem