Search
Sveriges statsminister Ulf Kristersson. (Foto: Sveriges Riksdag)

Sverige skærer voldsomt i bistanden til palæstinenserne

Aftalen mellem regeringen og Sverigedemokraterna betyder færre svenske skattekroner til palæstinensernes ledelse, der afviser forhandlinger, afviser at anerkende den jødiske stat og underviser børn i jihad-pensum i skolerne.

Ifølge den svenske avis Dagens Nyheter, vil Sverige skære 40%-60% i deres bistand til de palsætinensiske myndigheder (PA) det næste år. Dermed følger Sverige nu flere arabiske lande som også har skåret drastisk ned for deres PA-bistand i løbet af de seneste år.

Siden valget i efteråret har MIFF Sverige givet information til de svenske politikere med henblik på at gøre dem opmærksom på hvordan bistand til palæstinenserne misbruges og modarbejder Sveriges mål om en to-statsløsning.

De seneste tre måneder har MIFF Sverige vist Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna, hvordan flertallet af de såkaldte frivillige organisationer, som gennem længere tid har modtaget meget store beløb, har forpurret fredsmålene. For nylig har MIFF også vist at Sverige har givet PA 36 milliarder svenske kroner, uden at det har givet palæstinenserne har forhandlet sig frem til en fredsaftale eller har fået indført demokrati.

– Til trods for at Sverige har været blandt de mest generøse PA-donorlande, er palæstinenserne ikke kommet til forhandlingsbordet, de udbetaler fortsat terrordømte terrorløn alt efter hvor mange israelere de myrder, palæstinensiske børn oplæres i at ofre livet som martyrer og i skolebøgerne spredes der racistiske fordomme om jøder, siger Anders Bjerkhoel, daglig leder af MIFF Sverige.

– Flere og flere mennesker har indset, at den ekstremt høje bistand og stærke politiske støtte til palæstinenserne også har fremmedgjort dem fra velstand og økonomisk uafhængighed. Regeringens mål om at støtte egen produktion og handel nås ikke med pengesække til organisationer, der spreder had mod Israel, tilføjer han.

Desværre fortsætter Danmark med at sende milliarder af skattekroner i PA’s pengekasse. I 2021 førte PA’s misbrug af dansk PA-bistand til stor debat i Folketinget, hvor MIFFs information blev fremhævet – alligevel valgte et flertal at lade misbruget fortsætte. Lad os håbe regeringen kommer på andre tanker efter Sveriges beslutning om at stoppe misbruget af sine skatteyderes penge!

MIFF i Norge er stolte af at have bidraget til paradigmeskiftet i Sverige, og ønsker Anders Bjerkhoel tillykke med den flotte sejr!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp