Recep Tayyip Erdogan. (Foto: Berk Özkan/Flickr)

Netanyahu talte med Erdogan for første gang siden 2013

Israels valgte premierminister Benjamin Netanyahu havde telefonsamtale med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

For første gang siden 2013 har Israels kommende premierminister Netanyahu talt med Tyrkiets præsident Erdogan.

I perioden hvor Benjamin Netanyahu ikke var premierminister, er forholdet mellem Israel og Tyrkiet blevet meget varmere og fulde diplomatiske forbindelser mellem landene er blevet genoptaget. I marts rejste Israels præsident Isaac Herzog som første israelsk leder til Tyrkiet på statsbesøg siden 2008. I september havde premierminister Yair Lapid et møde med Erdogan under FNs generalforsamling i New York.

Det forbedrede forhold mellem landene ser ud til at overleve nyt israelsk regeringsskifte. Torsdag talte Netanyahu og Erdogan omkring 12 minutter i telefon, ifølge Netanyahus kontor. Lederne talte om hvordan de kan styrke de økonomiske og politiske relationer mellem landene, ifølge Ynetnews.

Netanyahu kondolerede også Erdogan efter terrorangrebet i søndags i Istanbul, og Erdogan kondolerede Netanyahu efter terrorangrebet i Ariel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp