Siden 2016 har over 30 lande vedtaget IHRA's definition af antisemitisme, Danmark er ikke blandt dem. (Foto: Jennifer Boyer, Bosnia and Herzegovina flags flying outside Parliament, 9. juni 2011, flickr)

Bosnien-Hercegovina har vedtaget IHRA’s definition af antisemitisme

Milorad Dodik, den serbiske repræsentant i Bosnien-Hercegovinas tre-medlemmers præsidentskabskabinet: - Det er ingen hemmelighed, at jeg har stor respekt for staten Israel og elsker det jødiske folk - primært grundet det historiske partnerskab mit folk gennemgik sammen med jøderne under Anden Verdenskrig.

Bosnien-Hercegovina har besluttet at vedtage International Holocaust Remembrance Alliances (IHRA) arbejdsdefinition af antisemitisme, skriver Israel Hayom.

Milorad Dodik, den serbiske repræsentant i Bosnien-Hercegovinas tre-medlemmers præsidentskabskabinet, Tweetede: – På mit initiativ vedtog formandskabet for Bosnien-Hercegovina i dag en juridisk ikke-bindende definition af antisemitisme. Dermed har Bosnien-Hercegovina tilsluttet sig 30 lande, der allerede har vedtaget IHRA’s definition.

Under sin rejse til Israel i sidste måned, sagde Dodik: – Det er ingen hemmelighed, at jeg har stor respekt for staten Israel og elsker det jødiske folk – primært grundet det historiske partnerskab mit folk gennemgik sammen med jøderne under Anden Verdenskrig.

Tonka Krešić Gagro, kabinetschef for formand af formandskabet, udtalte at hun er glad for beslutningen: – For mig, som borger i Bosnien-Hercegovina og jødiske rødder i min familie, er det et skridt fremad for vores folk. Det er en måde at vise dyb respekt for de millioner af jøder, der blev myrdet under Holocaust, de overlevende, bevaring af deres arv og en måde at huske historien.

Over 30 lande har siden 2016 vedtaget IHRA’s definitionen af antisemitisme, ifølge Combat Antisemitism Movement og Center for Study of Contemporary European Jewry ved Tel Avivs universitet.

Danmark har endnu ikke vedtaget IHRA – læs mere her om IHRA’s definition af antisemitisme.

World Jewish Congress har rost Bosnien-Hercegovinas tiltag og Tweetede: – Bekæmpelse af had kræver, at man trækker en fast linje i sandet. Tak til Bosnien-Hercegovinas præsident for at sikre, at landet kommer med på listen over lande, der har vedtaget IHRA’s definition af antisemitisme.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp