Terrorangreb mod synagoge i Tyskland afværget

16-årig syrisk dreng er blandt de mistænkte for planlægning af terrorangreb under Yom Kippur.
Fire personer mistænkt for at planlægge terrorangreb mod synagogen i den tyske by Hagen. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En 16-årig syrisk dreng blev sammen med tre andre anholdt den 16. september mistænkt for planlægning af islamistisk motiveret terrorangreb en synagoge i den tyske by Hagen under jødernes vigtigste helligdag Yom Kippur fasten, ifølge tyske myndigheder.

– Vi modtog et meget seriøst og konkret tip om at et terrorangreb mod synagogen var nærtforestående under Yom Kippur, udtaler indenrigsminister Herbert Reul i Nordrhein-Westfalen som er Tysklands mest folkerige delstat.

Ifølge nyhedsmagasinet Der Spiegel kom tippet fra en udenlandsk efterretningstjeneste, det nævnes ikke hvilken. Bombehunde har gennemgået synagogen ude og inde uden fund af eksplosiver.

Terrorplanerne sker blot to år efter en nynazist forsøgte at storme en synagoge i den tyske by Halle under Yom Kippur – læs om angrebet HER. Heldigvis kunne terroristen ikke få adgang via den låste dør til synagogen – havde han stormet synagogen fyldt med bedende jøder, var det endt med et blodbad. Terroristen skød og dræbte i stedet to tilfældige personer og sårede flere tæt på synagogen.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Abrahamaftalerne er katalysator for større forandringer i Mellemøsten
Næste artikel– Næste eskalering ses allerede i horisonten
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise