Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Terrorangreb mod synagoge i Tyskland afværget

Fire personer mistænkt for at planlægge terrorangreb mod synagogen i den tyske by Hagen. (Foto: Wikipedia)
16-årig syrisk dreng er blandt de mistænkte for planlægning af terrorangreb under Yom Kippur.

En 16-årig syrisk dreng blev sammen med tre andre anholdt den 16. september mistænkt for planlægning af islamistisk motiveret terrorangreb en synagoge i den tyske by Hagen under jødernes vigtigste helligdag Yom Kippur fasten, ifølge tyske myndigheder.

– Vi modtog et meget seriøst og konkret tip om at et terrorangreb mod synagogen var nærtforestående under Yom Kippur, udtaler indenrigsminister Herbert Reul i Nordrhein-Westfalen som er Tysklands mest folkerige delstat.

Ifølge nyhedsmagasinet Der Spiegel kom tippet fra en udenlandsk efterretningstjeneste, det nævnes ikke hvilken. Bombehunde har gennemgået synagogen ude og inde uden fund af eksplosiver.

Terrorplanerne sker blot to år efter en nynazist forsøgte at storme en synagoge i den tyske by Halle under Yom Kippur – læs om angrebet HER. Heldigvis kunne terroristen ikke få adgang via den låste dør til synagogen – havde han stormet synagogen fyldt med bedende jøder, var det endt med et blodbad. Terroristen skød og dræbte i stedet to tilfældige personer og sårede flere tæt på synagogen.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem