Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Halle-terroristen har fået livstid

En tysk domstol har dømt en højreekstremist for mord og mordforsøg og idømt ham fængsel på livstid for hans terrorangreb mod en synagoge i den tyske by Halle sidste år under jødernes mest hellige helligdag, Yom Kippur fasten. Terroristen dræbte to personer, efter han ikke kunne trænge ind i synagogen hvor jøder var i bøn, skriver avisen Yediot Ahronot.

Læs MIFFs tidligere artikler om terrorangrebet HER.

Terrorangrebet fandt sted 9. oktober 2019 og betragtes som et af de værste antisemitiske angreb i Tysklands historie efter Anden Verdenskrig.

Den dømte terrorist, 28-årige Stephan Balliet, postede antisemitiske udtalelser inden han forsøgte at skyde sig ind i synagogen i den østlige tyske by Halle, samtidig live-streamede han også angrebet som nåede at blive set og delt af flere inden det blev fjernet.

Ifølge nyhedsbureauet dpa fandt dommerne ved retten i Magdeburg terroristen “alvorligt skyldig”, hvilket betyder at han udelukkes fra tidlig løsladelse efter 15 år i fængsel.

Præsident dommeren Ursula Mertens beskrev det som et “fejt angreb”, da hun meddelte dommen. Balliet udviste ingen reaktion, men tog noter.

Under sin retssag som begyndte i juli, indrømmede Balliet at han ville trænge ind i synagogen og dræbe alle de 51 personer som befandt sig derinde. Da det ikke lykkedes ham at trænge ind i synagogen, skød og dræbte Balliet en 40-årig kvinde på gaden og en 20-årig mand i en nærliggende kebabrestaurant, derudover blev flere såret af skud.

Balliet undskyldte over for retten for at have dræbt kvinden og sagde: “Jeg ville ikke dræbe hvide.”

De tyske myndigheder har lovet at intensivere foranstaltningerne mod højreekstremisme efter Halle-angrebet, drabet af en lokal politiker begået af en mistænkt nynazist og drabet på ni mennesker med indvandrerbaggrund i Hanau – alt det er sket inden for blot et år.

Også i Danmark stiger antisemitismen – læs MIFFs artikler om det HER. Alligevel er der endnu ikke vedtaget en handleplan mod antisemitisme i Danmark – læs MIFFs artikler om det HER.



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem