Nu kan dette give dig tre års fængsel

Europæisk land indfører forbud mod at brænde andre landes flag.

Det israelske og det amerikanske flag brændes under Quds-dagen i Iran. Nu bliver det forbudt i Tyskland. (Foto: CC)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Fra nu af kan det at brænde et andet lands flag eller vandalisere nationale symboler straffes med fængsel i op til tre år i Tyskland, skriver VG.

Lovændringen sker efter demonstranter i 2017 brændte Israels flag i Berlin, en hændelse som provokerede rigtig mange og førte til en skærpelse af loven.

–I Tyskland er der ikke en lov som forbyder afbrænding af det israelske flag, sagde Johannes Fechner, juridisk talsperson for det socialdemokratiske parti (SPD) da han forklarede baggrunden for lovændringen.

Tidligere medførte det kun bøger og fængsel hvis man ødelagde det tyske flag og nationalsymboler, mens nationalsymboler fra andre lande kun var beskyttet af loven under særlige omstændigheder.

Nå er det ændret, efter lovændringen blev vedtaget af Forbundsdagen.

I februar skrev MIFF om at domstolen i Kongeriget Bahrain i den Persiske Golf havde idømt en mand tre års fængsel for at have arrangeret et oprør, hvor han afbrændte et israelsk flag.

Tidligere artikelMor til barnemorder: – Jeg er stolt over at have født en helt
Næste artikelIsrael forbereder sig på en hedebølge
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)