Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nu kan dette give dig tre års fængsel

Det israelske og det amerikanske flag brændes under Quds-dagen i Iran. Nu bliver det forbudt i Tyskland. (Foto: CC)
Europæisk land indfører forbud mod at brænde andre landes flag.

Fra nu af kan det at brænde et andet lands flag eller vandalisere nationale symboler straffes med fængsel i op til tre år i Tyskland, skriver VG.

Lovændringen sker efter demonstranter i 2017 brændte Israels flag i Berlin, en hændelse som provokerede rigtig mange og førte til en skærpelse af loven.

–I Tyskland er der ikke en lov som forbyder afbrænding af det israelske flag, sagde Johannes Fechner, juridisk talsperson for det socialdemokratiske parti (SPD) da han forklarede baggrunden for lovændringen.

Tidligere medførte det kun bøger og fængsel hvis man ødelagde det tyske flag og nationalsymboler, mens nationalsymboler fra andre lande kun var beskyttet af loven under særlige omstændigheder.

Nå er det ændret, efter lovændringen blev vedtaget af Forbundsdagen.

I februar skrev MIFF om at domstolen i Kongeriget Bahrain i den Persiske Golf havde idømt en mand tre års fængsel for at have arrangeret et oprør, hvor han afbrændte et israelsk flag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem