Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Norge deltager ikke på politisk niveau i Durban IV

Statssekretær Jens Frølich Holte. (Foto: Sturlason/UD)
- Norge deltager på embedsmands-niveau, ikke politisk niveau, udtaler statssekretær Jens Frølich Holte.

I morgen, den 22. september går det løs med FN’s antisemitiske Durban IV konference som afholdes på højniveau. For 20 år siden belv den første konference afholdt. Præsident Macron meddelte i sin tid at Frankrig ikke vil deltage grundet «en historie af antisemitiske udtalelser» ved den slags konferencer.

I august meddelte det norske udenrigsministerium MIFF om at Norge er i tæt dialog med andre lande om hvorvidt Norge vil deltage eller ej. På det tidspunkt havde USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig samt 8 andre demokratier allerede meddelt at de ikke ville deltage. I September meddelte Italien, New Zealand, Grækenland, Kroatien, Slovakiet og Slovenien at de heller ikke ville deltage.

I sidste uge udtalte Norges Udenrigsminister til MIFF at norsk deltagelse fortsat var under vurdering – læs HER.

I dag oplyser statssekretær Jens Frølich Holte at Norge vil deltage på embedsmands-niveau – ikke politisk niveau.

– Regeringen har længe støttet international indsats mod racisme. Vi stiller os derfor bak den politiske erklæring udarbejdet i forbindelse med mødet. Erklæringen tager efter vores mening tydelig afstand fra enhver form for racisme og diskriminering – også antisemitisme. Selve Durban-møderne har ikke fungeret godt nok som en platform for møder hvor vigtige temaer som racisme drøftes. Det skyldes en historik med antisemitiske udtalelser, udtaler Frølich Holte til MIFF.

Hvad med Danmark? læs svaret MIFF fik fra udenrigsministeriet HER.

MIFF er aktiv i 4 ud af 5 nordiske lande. MIFF har spredt grafikken nedenfor via sociale medier på norsk, dansk, svensk og islandsk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem