Se hvor mange EU-borgere arbejder for israelske startups

912 israelske startups i EU beskæftiger over 24.000 europæiske medarbejdere, viser ny rapport.
Her ses kortet over hvor og hvor mange EU-borgere israelske startups beskæftiger. (Foto: Skærmdump, CG Global, eit HUB Israel, EU)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Sidste torsdag interviewede MIFF Færøernes repræsentant i Israel, John Rajani som blandt andet fortalte at der er et kæmpe potentiale for at udbygge samarbejdet mellem færøske iværksættere og israelske startups, som er nogle af de bedste i verden til at nå ud over rampen med deres ideer og rejse midler – se interviewet HER.

Sidste fredag bragte MIFF en artikel om Innovation Centre Denmark i Tel Aviv (ICDK), i artiklen skrev ICDKs direktør, Lasse Vinther-Grønning blandt andet: – Danske iværksættere trækker desværre i land når israelerne siger ”Lad os prøve jeres ide af”. Danske iværksættere ville have godt af en omgang hårdhændet israelsk behandling. Læs artiklen HER.

Nu viser ny rapport at flere og flere israelaske ikke kun har succes i USA men også i Europa.

Ifølge rapporten driver 912 israelske startups virksomheder i 28 EU-lande og beskæftiger 24.223 EU-borgere, viser kort over israelsk opstartsaktivitet i Europa udarbejdet af EIT Hub Israel, ISERD og den israelske rekrutteringsvirksomhed CQ Global, præsenteret ved fejring af 25-årsdagen for etablering af ​​forretningsforbindelser mellem EU og Israel.

I Tyskland leverer 240 israelske startup-virksomheder beskæftigelse til 3.135 tyskere, i Frankrig beskæftiger 183 israelske startups 1985 personer.

I Danmark er tallet 26 virksomheder med 132 ansatte, i Sverige 46 virksomheder med 197 ansatte

Rapporten viste, at 49% af alle virksomheder driver salgs- og marketingaktiviteter i Europa, mens 15% har forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Over en tredjedel af de israelske startups i Europa kommer fra informations- og softwareteknologien. Andre er aktive inden for internet, telekommunikation, biomedicin og teknologi. Læs rapporten HER.

I undersøgelsen blev der foretaget dybtgående samtaler med embedsmænd i startups som er aktive i Europa, ifølge 37% af dem forventede de vækst i løbet af kommende år, 16% af de undersøgte virksomheder modtog bistand fra EU i etablerings- og udvidelsesfasen.

Yotam Tzuker, leder af forretningsudvikling hos CQ Global, lagde vægt på den geografiske nærhed mellem Europa og Israel kombineret med en lang politisk og social historie.

– Rapporten er et resultat af manglende information om hvordan israelske virksomheder klarer det i Europa og deres gensidige bidrag til økonomisk udvikling, især inden for beskæftigelse. Vi håber, at de nye data både vil hjælpe israelske startups og investorer som vil arbejde/investerer i Europa, udtaler Tzuker.

Adi Barel, administrerende direktør i EIT Hub Israel, et initiativ grundlagt i 2019 for at bygge bro mellem det israelske og EU’s innovationsøkosystem, udtaler:

– Det økonomiske potentiale er forbundet med forretningsforholdet mellem israelske teknologivirksomheder og det europæiske marked. Rapporten er en del af en strategi for at udbygge/opbygge båndene mellem Israel og Europa og øge kurven med forretningsmuligheder inden for innovation.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSyrisk raket eksploderet tæt på israelsk atomanlæg
Næste artikel– Akut behov for dansk forskningscenter i antisemitisme
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise