Search
Her ses kortet over hvor og hvor mange EU-borgere israelske startups beskæftiger. (Foto: Skærmdump, CG Global, eit HUB Israel, EU)

Se hvor mange EU-borgere arbejder for israelske startups

912 israelske startups i EU beskæftiger over 24.000 europæiske medarbejdere, viser ny rapport.

Sidste torsdag interviewede MIFF Færøernes repræsentant i Israel, John Rajani som blandt andet fortalte at der er et kæmpe potentiale for at udbygge samarbejdet mellem færøske iværksættere og israelske startups, som er nogle af de bedste i verden til at nå ud over rampen med deres ideer og rejse midler – se interviewet HER.

Sidste fredag bragte MIFF en artikel om Innovation Centre Denmark i Tel Aviv (ICDK), i artiklen skrev ICDKs direktør, Lasse Vinther-Grønning blandt andet: – Danske iværksættere trækker desværre i land når israelerne siger ”Lad os prøve jeres ide af”. Danske iværksættere ville have godt af en omgang hårdhændet israelsk behandling. Læs artiklen HER.

Nu viser ny rapport at flere og flere israelaske ikke kun har succes i USA men også i Europa.

Ifølge rapporten driver 912 israelske startups virksomheder i 28 EU-lande og beskæftiger 24.223 EU-borgere, viser kort over israelsk opstartsaktivitet i Europa udarbejdet af EIT Hub Israel, ISERD og den israelske rekrutteringsvirksomhed CQ Global, præsenteret ved fejring af 25-årsdagen for etablering af ​​forretningsforbindelser mellem EU og Israel.

I Tyskland leverer 240 israelske startup-virksomheder beskæftigelse til 3.135 tyskere, i Frankrig beskæftiger 183 israelske startups 1985 personer.

I Danmark er tallet 26 virksomheder med 132 ansatte, i Sverige 46 virksomheder med 197 ansatte

Rapporten viste, at 49% af alle virksomheder driver salgs- og marketingaktiviteter i Europa, mens 15% har forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Over en tredjedel af de israelske startups i Europa kommer fra informations- og softwareteknologien. Andre er aktive inden for internet, telekommunikation, biomedicin og teknologi. Læs rapporten HER.

I undersøgelsen blev der foretaget dybtgående samtaler med embedsmænd i startups som er aktive i Europa, ifølge 37% af dem forventede de vækst i løbet af kommende år, 16% af de undersøgte virksomheder modtog bistand fra EU i etablerings- og udvidelsesfasen.

Yotam Tzuker, leder af forretningsudvikling hos CQ Global, lagde vægt på den geografiske nærhed mellem Europa og Israel kombineret med en lang politisk og social historie.

– Rapporten er et resultat af manglende information om hvordan israelske virksomheder klarer det i Europa og deres gensidige bidrag til økonomisk udvikling, især inden for beskæftigelse. Vi håber, at de nye data både vil hjælpe israelske startups og investorer som vil arbejde/investerer i Europa, udtaler Tzuker.

Adi Barel, administrerende direktør i EIT Hub Israel, et initiativ grundlagt i 2019 for at bygge bro mellem det israelske og EU’s innovationsøkosystem, udtaler:

– Det økonomiske potentiale er forbundet med forretningsforholdet mellem israelske teknologivirksomheder og det europæiske marked. Rapporten er en del af en strategi for at udbygge/opbygge båndene mellem Israel og Europa og øge kurven med forretningsmuligheder inden for innovation.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp