Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Et iransk angreb mod alle norske Israel-venner

Bengt Ove Nordgård er bestyrelsesformand i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
MIFFs bestyrelsesformand Bengt-Ove Nordgård er forfærdet over TV2 Norges afsløring søndag aften. - Det viser endnu en gang hvor blåøjet mange har været i Norge overfor Iran, siger Nordgård.

I april 2016 stoppede Politiets sikkerhedstjeneste i Norge (PST) en iransk efterretningsagent i haven hos en etnisk norsk mand. Han er en centralperson i pro-israelsk organisation i Norge, fortalte TV2 Norge søndag den 12. januar.

-Det var skræmmende at se hvordan Iran opererer. Det var ikke kun et angreb mod alle norske Israel-venner, men på norsk ytringsfrihed og organisations-frihed generelt. Nu er det vigtigt at der kommer en stærk politisk reaktion, siger Bengt-Ove Nordgård, formand for Med Israel for Fred (MIFF).

-Spionering og skræmmende opførsel mod normænd af en fremmed magt på norsk jord er helt uacceptabelt, siger Nordgård.

MIFFs formand bemærker at den iranske aktion i Norge blev gennemført i april 2016, mens Barack Obama stadig var præsident og atomaftalen med Iran var i god behold. Irans handling kom ikke i de seneste år, hvor både konfrontation og sanktioner er på et højere niveau.

-Episoden i Norge viser hvor vigtigt det er at det internationale pres mod Iran intensiveres. Israel står ikke kun over for fjender som kaster sten, men en regional supermagt med et erklæret mål om at udslette verdens eneste jødiske stat. Denne fjende har lange arme, der også strækker sig ind i Europa og Norge. Derfor er det meget vigtigt at PST er på vagt, siger Nordgård. Mere end nogensinde før er det klart at Norge og Israel delvist står over for samme trusselbillede.

MIFF-lederen opfordrer MIFF-medlemmer og andre Israel-venner til ikke at lade sig skræmme af hændelsen.

-Det er vigtigt at arbejdet i alle norske Israel-organisationer fortsætter som før og med fornyet styrke. Vi vil aldrig lade os true til tavshed, siger Nordgård.

Hvis du ønsker at støtte Israels sag så bliv medlem af MIFF her.
Du kan også give en gave til MIFF:
– Mobile Pay 49739
– Bankkonto 5290 9020945009

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem