Search
Israels udenrigsminister Eli Cohen skriver i dag historie som første israelske minister der besøger Turkmenistan i knap 30 år. (Foto. Flash90)

Åbner ambassade 24 km fra Iran

I dag skriver Israels udenrigsminister historie som første israelske minister der besøger Turkmenistan i knap 30 år.

Primo marts kunne MIFF fortælle at Israel ville åbne en ambassade i Turkmenistan.

I aften flyver Israels udenrigsminister Eli Cohen fra Aserbajdsjan til Turkmenistan. Han vil blive første israelske minister, der besøger landet i knap tre årtier, skriver Times of Israel.

I 1994 besøgte daværende udenrigsminister Shimon Peres Turkmenistan, der havde været en del af Sovjetunionen.

Under sit besøg vil udenrigsminister Cohen åbne Israels ambassade i hovedstaden Ashgabat, beliggende blot 24 km fra grænsen med Iran. Israels nye ambassade vil ligge tættest på Iran, der har som erklæret mål at udslette den jødiske stat.

Israel har det seneste årti haft en ambassadør i Turkmenistans hovedstad som har arbejdet fra hoteller og et midlertidigt kontor. Nu vil han få en fast base i den nye ambassade.

Turkmenistans grænse med Iran strækker sig over 1.148 kilometer.

I forbindelse med besøget vil Cohen også møde præsident Serdar Berdimuhamedov, udenrigsminister Rashid Meredov samt repræsentanter for det jødiske samfund i det lukkede land, der er kendt for alvorlige menneskerettighedskrænkelser.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp