Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Netanyahu: Hvis Trump vinder valget vil palæstinenserne være tvunget til at forhandle

Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas under samtaler i Det Hvide Hus i Washington D.C. i 2010. (Illustrativt foto: GPO)
Netanyahu mener det vil kræve at Trump vinder kommende præsidentvalg.

De palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) vil snart genoptage forhandlingerne med Israel. Det mener Israels premierminister Benjamin Netanyahu.

Bag lukkede døre har Netanyahu angiveligt sagt at den regionale betydning af de netop indgåede fredsaftaler med De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain (Abrahamaftalerne) vil føre til at palæstinenserne ikke har andet valg end at vende tilbage til forhandlingsbordet.

Læs MIFF’s artikler om Abrahamaftalerne her.

Men den israelske premierminister mener at forudsætningen for det vil ske, er genvalg af Donald Trump ved præsidentvalget den 3. november, skriver avisen Israel Hayom.

Netanyahu har angiveligt sagt at han vil indlede forhandlingerne baseret på Trump-administrations fredsplan, som han tidligere har lovet. Læs MIFF’s artikel om det her.

Vinder Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden derimod, er det ikke sikkert at palæstinenserne vil vende tilbage til forhandlingerne. Demokraternes tilgang til konflikten er en helt anden end Trump-administrationens. Det blev tydeligt i et klip fra 2016 som for nylig er gået viralt på sociale medier.

I klippet siger Barack Obamas daværende udenrigsminister John Kerry uden tøven, at Israel ikke vil opnå fred med noget arabisk land uden først at få en aftale på plads med palæstinenserne. Set i lyset af at to arabiske lande nu har normaliseret deres forhold til Israel og flere lande muligvis vil følge i Emiraternes og Bahrains fodspor, sætter klippet spørgsmålstegn ved Demokraternes Mellemøstpolitik.

– Der kommer ikke til at blive fred mellem Israel og den arabiske verden. Det vil jeg understrege meget tydeligt. […] Det må alle forstå. Det er de hårde fakta, sagde daværende amerikanske udenrigsminister.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem