– Trump gjorde en ende på 27 års Oslo mareridt

– Hvis du læser Trump-planen nøje igennem vil du se, at den er et spejlbillede af Oslo-aftalerne, skriver Caroline Glick.

USAs præsident Donald Trump. (Foto: Det Hvide Hus / Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Fra 1994 til 1996 deltog Caroline Glick som ung officer i det israelske forsvar (IDF) i forhandlingerne med palæstinenserne under Oslo-processen.

-Jeg har aldrig fundet nogen grund til at tro på fredsprocessen. De samme palæstinensiske ledere som spøgte med os i smarte mødelokaler i Kairo og Taba brød alle forpligtelser de havde lovet Israel så snart mødet var forbi, skriver Glick. Efter sin militærtjeneste har Glick opbygget en karriere som journalist og kommentator på den israelske højre-side. Ved Knesset-valget i april 2019 var hun en kandidat i partiet det nye højre (Hayemin Hahadash) sammen med Naftali Bennet og Ayelet Shaked.

I en nylig artikel (The Oslo blood libel is over) fortæller Glick hvordan hun reagerede da den amerikanske ambassadør David Friedman præsenterede Trump-planen for hende et par dage før Trumps præsentation i Det Hvide Hus tirsdag den 28. januar.

“Friedman fortalte mig at Trump kom til at meddele USA ville støtte en israelsk erklæring om at hævde suverænitet over Jordan-dalen og de israelske bosættelser i Judæa og Samaria.”

Glick spurgte i detaljer om forskellige områder, og Friedman svarede bekræftende på alle.

Men hvad med resten? Uden kontrol over de omkringliggende områder vil bosættelserne i Judæa og Samaria være under konstant trussel, indvendte Glick.

Friedman svarede at resten af ​​område C vil blive styret som det har været indtil nu. Israel vil have den overordnede civile kontrol- og sikkerhedsmyndighed.

Trump-planen giver palæstinenserne fire år til at forhandle baseret på præsidentens vision, fortsatte den amerikanske ambassadør. For at nå til en aftale skal palæstinenserne acceptere at Israel er det jødiske folks nationalstat. De må acceptere at Israel har kontrol over luftrummet og det elektromagnetiske netværk. De må acceptere en demilitariseret stat og at der ikke vil være nogen palæstinensisk indvandring til Israel fra udlandet. De må acceptere israelsk suverænitet over grænsen med Jordan. De skal afvæbne Hamas og Islamisk Jihad i Gaza og afmilitarisere Gaza.

Men hvad nu hvis de ikke accepterer disse betingelser? Spurgte Glick.

“Hvis de ikke accepterer, vil Israel efter fire år ikke længere være bundet af Trumps plan og er fri til at hævde suverænitet over ethvert område de ønsker,” svarede Friedman.

Om fire år vil vi være i stand til at indføre israelsk lovgivning i resten af ​​området? Mener du at palæstinenserne vil tabe hvis de ikke accepterer fred? Støtter præsident Trump dette? undrede en vantro Glick sig.

Ja, selvfølgelig støtter han det. Det er hans plan, svarede Friedman med et smil.

Da begyndte tårerne at strømme ned af kinderne på den erfarne journalist.

Er det tårer af sorg eller glæde? spurgte Friedman.

I lang tid kunne Glick ikke tale. Til sidst sagde hun at hun følte, hun måtte tage skoene af, da hun var vidne til et mirakel.

-Da jeg lyttede til hans orientering, der på hans kontor, følte jeg det ikke som om jeg var alene. Med mig var 50 generationer af jøder fra hvert hjørne af verden som takkede Gud. Jeg følte 27 års bekymring og frustration blev skyllet væk. Det 27-års lange Oslo-mareridt var forbi. Blodløgnen som gav Israel skylden for palæstinensernes krig mod os, blev endelig afvist af den mest magtfulde nation i verden.

Glick påpeger at Trump-planen er et spejlbillede af Oslo-aftalerne. I 1990’erne måtte Israel bevise sin goodwill, nu må palæstinenserne bevise at de virkelig ønsker fred.

Under Oslo-processen måtte Israel frigive terrorister for at få palæstinenserne til forhandlingsbordet. Trump-planen lægger op til at palæstinensiske fanger først løslades efter at israelske fanger og jordiske rester af savnede soldater er frigivet / returneret, og efter underskrivelsen af ​​en fredsaftale. Under Oslo-processen var Israel nødt til at frigive terrorister som havde dræbt israelere. Trump-planen slår fast, at Israel ikke må løslade fanger som er dømt for mord eller medvirken til mord. Trump-planen slår også fast at Israel ikke behøver bøje sig for PLO’s krav om at frigive arabere med israelsk statsborgerskab dømt for terror.

Glick påpeger elementer i Trump-planen som hun er kritisk over for, men alligevel mener hun at israelske ledere må gribe chancen som Trump-planen giver, og afvise “Oslo-reglerne.” – Oslo er historie. Suverænitet er nu. Vi var som drømmende. Tiden er inde til at sige tak for miraklet og begynde at opbygge vores land, afslutter Glick.


Tidligere artikelEfter flere dages raketangreb fra Gaza svarer Israel igen
Næste artikelRed Hot Chili Peppers kommer til Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.