Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

USA vil fremlægge fredsplan ved møde med arabiske ledere

USAs præsident Donald Trump. (Foto: Isac Nóbrega, PR, flickr.com)
Ifølge israelsk rapport vil Jared Kushner overrække invitationer til mødet under hans rejse til Mellemøsten. Benjamin Netanyahu har hjulpet til med planlægningen af mødet, men forventes ikke at deltage.

USA menes at planlægge møde med arabiske ledere i Camp David, hvor præsident Donald Trump vil fremlægge sin plan for fred mellem Israel og palæstinenserne, skriver Times of Israel.

Ifølge Yedioth Ahronoth vil Trumps seniorrådgiver Jared Kushner overbringe invitationerne, når han besøger Israel og Mellemøsten i denne uge for at hente støtte til planen.

Under mødet, som forventes afholdt inden knessetvalget i Israel d. 17 september, vil Trump fremglægge den overordnede plan uden at fremsætte bindende forslag, skriver avisen.

Amerikanske embedsmænd har tidligere udtalt, at planen først vil blive offentliggjort efter det israelske valg.

Ifølge rapporten har premierminister Benjamin Netanyahu været med til at planlægge mødet, hvilket måske også kan hjælpe ham med at blive genvalgt, skriver avisen

Ifølge en unavngiven amerikansk kilde, forventes Netanyahu ikke at blive inviteret til Camp David, da hans deltagelse muligvis vil afskrække arabiske ledere fra at deltage, skriver avisen.

Rapporten sagde ikke noget om, hvilke lande vil modtage en invitation. Udover Israel forventes Kushner og det amerikanske fredshold at rejse til Egypten, Jordan, Qatar, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Ifølge rapporten vil Trump under Camp David-mødet give udtryk for sin støtte til en palæstinensisk politisk enhed, men ikke nødvendigvis en stat, og en palæstinensisk tilstedeværelse i Østjerusalem, men ikke nødvendigvis en hovedstad.

Forslagene forventes afvist af ​​PAs præsident Mahmoud Abbas, der støtter oprettelsen af ​​en uafhængig palæstinensisk stat med Østjerusalem som hovedstad.

Indtil videre har USA holdt de politiske elementer i sin plan hemmelige, mens de økonomiske aspekter af den i sidste måned blev præsenteret af Kushner ved konferencen i Bahrain (Du kan læse MIFFs artikel om konferencen her.

Palæstinenserne afviste konferencen i Bahrain og har afvist fredsplanen, og har presset på for at boykotte den amerikanske administration, siden Trump anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad i december 2017 og skar ned på palæstinensisk bistand.

Under sine møder med arabiske ledere vil Kushner også udpege Israels godkendelse af en plan for at give 700 byggetilladelser til palæstinenserne i det israelsk-kontrollerede område C på Vestbredden, hvilket ifølge rapporten kan hjælpe med at sælge det amerikanske fredsforslag.

Sikkerhedskabinettet godkendte tilladelserne tirsdag og gav samtidigt grønt lys til 6.000 byggetillaldelser til boliger i nærliggende bosættelser.

Godkendelserne blev rost af den amerikanske ambassadør i Israel David Friedman. I et interview til CNN sagde han, at administrationens plan søger “palæstinensisk autonomi” og selvstyre, men han kom ikke nærmere ind på, hvorvidt oprettelsen af en palæstinensisk stat støttes.

I sidste uge fortalte en amerikansk embedsmand forud for Kushners tur, at det var en opfølgning på Bahrain konferencen.

”Vi vil gerne færdiggøre planens økonomiske del, herunder diskutere den potentielle placering af investeringerne,” sagde embedsmanden og henviste til de 50 milliarder dollars lovet til investeringer, til palæstinenserne og regionen.

Delegationens rejse skal forstås som afslutningen af ​​den første fase i fredsplanen, men ikke som en indledning til præsentation af ​​planens politiske del, understregede embedsmanden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem