Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel er vært for delegation af journalister fra arabiske lande

Knesset i Jerusalem. (Foto: Brian, flickr.com)
Israel er vært for en delegation af journalister fra de arabiske lande og for første gang deltager også journalister fra Irak og Saudi-Arabien.Udenrigsministeriet fortalte søndag, at en gruppe på seks journalister ankommer fra arabiske lande og for første gang deltager også journalister fra Irak og Saudi-Arabien, skriver Times of Israel.  

Besøget skal ses som endnu et skridt på vejen mod en forbedring af relationerne til de arabiske lande i Golfen. Der er ingen officielle diplomatiske forbindelser mellem Israel og disse lande.

De arabiske lande i Golfen har aldrig formelt anerkendt staten Israel, fordi der ikke også er oprettet en palæstinensisk stat. Men forbindelserne mellem landene og Israel er tøet op på det seneste på grund af en fælles bekymring for Iran. 

Udenrigsministeriet udtalte, at journalisterne blandt andet skal besøge Yad Vashem – museet i Jerusalem til minde om Holocaust, Knesset og forskellige hellige steder.

Målet med besøget er at fortælle journalisterne om Israels holdning til diplomatiske og geopolitiske spørgsmål. Nogle af journalisterne kommer fra lande uden diplomatiske forbindelser til Israel. Jordan deltager også. 

Udenrigsministeriets generaldirektør Yuval Rotem, tweetede:
“Der er ingen tvivl om, at vores gæster vil komme til at kende det israelske samfund med al dets diversitet.”

Jordan er et af kun to lande sammen med Egypten, som har diplomatiske forbindelser med Israel. 

Som yderligere et tegn på opblødning deltog en gruppe israelske journalister i den USA-ledede økonomiske workshop om israelsk-palæstinensisk fred i Bahrain i juni i år. PA boycottede konferencen i protest mod den amerikanske præsident Donald Trumps tiltag imod PA. Du kan læse MIFFs artikel om, hvordan de israelske journalister blev modtaget under konferencen i Bahrain her.

I torsdags fortalte Udenrigsminister Israel Katz, at han officielt havde mødt sin modpart fra Bahrain for første gang under et besøg i Washington i forrige uge.

Fornylig besøgte Katz også Abu Dhabi for at deltage i en FN klima konference, hvor han mødte FNs generalsekretær, Antonio Guterres og en unavngiven højt rangeret repræsentant for De Forenede Arabiske Emirater. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem