Israelsk journalist: Vi blev modtaget med åbne arme i Bahrain

Den økonomiske workshop afholdes i Bahrains hovedstad i slutningen af juni. (Foto: Wikipedia)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Manama, Bahrain – På trods af konferencen er Israel og Bahrain ikke ved at etablere diplomatiske forbindelser. Lige nu er fokus rettet mod en fredsaftale med palæstinenserne, først herefter vil golfstaterne være klar til en normalisering med Israel, skriver journalisten Raphael Ahren fra Times of Israel.

Alligevel, har israelerne fået en meget varm modtagelse, hvilket ifølge Times of Israel er et tydeligt tegn på at tiderne har ændret sig. En lille gruppe mennesker fra landet som tidligere blev kaldt for den “zionistiske fjende”, er blevet hilst velkommen med åbne arme i Bahrain.

Grundet den palæstinensiske boykot af konferencen, havde Det Hvide Hus ikke inviteret israelske embedsmænd. Israelske pressefolk, repræsentanter fra erhvervslivet og civilsamfundet, der har fundet vej til denne lille ønation fik en VIP behandling. Selv hvis en formel normalisering mellem Bahrain og Israel skulle udeblive, virkede de personlige israelske-bahrainske bånd nærmest normale, skriver Times of Israel.

Ifølge Times of Israel bemærkede journalisterne, hvor høfligt bahrainerne behandlede dem, selv før de rejste til Manama. Myndighederne i Bahrain tøvede ikke, da den amerikanske administration bad om at en række israelske journalister skulle akkrediteres til konferencen. Det er 25 år siden israelske journalister sidst fik en officiel invitation til Bahrain. Og da nogle af journalisterne fik problemer med deres visumansøgning, sørgede myndighederne for en hurtig og ubereaukratisk løsning.

Alle delegerede ved konferencen modtog en VIP behandling. Det var ikke en selvfølge, at israelerne ville få nøjagtig samme behandling som deltagerne fra Jordan, De Forenede Arabiske Emirater eller Saudi Arabien.

Ingen så skævt til de israelske journalister – tværtimod. Mens journalister fra andre lande fik pressekort, fik de israelske journalister adgang som delegerede, hvilket gav dem særlig adgang til flere begivenheder under konferencen.

Overalt blev de israelske journalister mødt med venlighed og der blev taget hensyn til dem som overholder kosher-reglerne, skriver Times of Israel.

Al-Hammadi – en tidligere minister i regeringen – fortalte de israelske journalister at de kunne spørge ham om alt forudsat at det var uofficielt.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)