Næsten 1 ud af 4 israelere vil være ultraortodokse i 2050

Ifølge israelsk studie skyldes det den høje fødselsrate blandt ultraortodokse kvinder.
Ultraortodoks jøde på tur med klapvogn i den ultraortodokse by Bnei Brak. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Knap en fjerdedel af Israels befolkning vil være ultraortodokse jøder inden 2050, vurderer Israels National Economic Council.

I dag ligger Israels befolkning på 9,2 millioner indbyggere som forventes at vokse med 70% til knap 16 millioner inden 2050. Omkring en fjerdedel – dvs 3,8 millioner indbyggere vil være ultraortodokse, skriver Times of Israel.

Befolkningstallene peger på en fremtid hvor den jødiske andel i Israel vil ligge på omkring 80% af befolkningen, men andelen ultraortodokse vil være langt højere end tidligere. Hvis prognoserne holder, vil den ultraortodokse andel udgøre omkring en tredjedel af Israels jødiske befolkning. Den arabiske befolkning vil stige til omkring 3,24 millioner vil holde sig på omkring 20% af landets befolkning.

I dag udgør de ultraortodokse omkring 12,6% af befolkningen, det tal vil stige til 24% af den totale befolkning inden 2050, ifølge studiet.

Hovedårsagen til befolkningstilvæksten kan forklares med den højere fødselsrate blandt ultraortodokse kvinder (6,7 børn per kvinde). Det er betydeligt højere end blandt ikke-ultraortodokse jødiske familier. I 2050 vil israelere under 19 år udgøre en tredjedel af befolkningen.

Den generelt store befolkningstilvækst i Israel anslås at ville øge presset på det i forvejen meget presset israelske boligmarked yderligere. Allerede i dag er der for få boliger i forhold til behovet. Derudover vil presset på både den offentlige transport og uddannelsessystemet, som begge er meget presset i forvejen, øges yderligere.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSe hvad danske medier skrev om Hamas-terrorangrebet der kostede Eliyahu livet
Næste artikelHistorisk forsvarsaftale mellem Marokko og Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise