Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Seneste meningsmåling forud for folketingsvalget tyder på vild valgprognose

(Foto: Venstre, folketingets åbning 2016, flickr)
I dag går danskerne til stemmeurnerne - se seneste valgprognose og dyk ned i tallene.

Berlingske Tidende skriver i dag om den seneste valgmåling udført i går af Kantar Gallup.

Ifølge Berlingske Tidende, spærrede deres politiske kommentator øjnene op da han så den, og direktøren bag meningsmålingen kalder den for den »vildeste valgprognose« hun har set i sin tid hos Kantar Gallup, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge meningsmålingen svarede 24% af de adspurgte respondenter, at de fortsat er i tvivl om hvilket parti de vil stemme på.

Socialdemokratiet og deres støttepartier står til at få 49,1% af stemmerne.

Blå blok sammen med det nye parti Moderaterne, med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen, står til at få 50,9% af stemmerne.

Blå blok står uden Moderaterne, til at få 73 mandater. Det betyder at Løkke Rasmussen, efter alt at dømme kan få nøglerolle efter valget.

Martin Vinæs Larsen som er valgforsker og lektor ved Aarhus Universitet, fortæller til Berlingske:

»Der er et lille forspring til Moderaterne og blå blok i den her prognose, men det er meget lille. Og med den fordel, som de røde partier har med de nordatlantiske mandater, er det svært at sige andet, end at det er 50/50 mellem to scenarier,«

Visnæs Larsen tilføjer:

»Et kongemager-scenario, hvor Løkke skal finde ud af, hvem han vil pege på som statsminister, eller et scenario med rødt flertal. Så der er maksimal spænding.«

Du kan dykke ned i flere tal her. Se også MIFFs spørgsmål til de opstillede partier her.


Meningsmåling udført af Kantar Gallup taget fra Berlingske Tidende:




Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem