Search
MIFF har ventet på svar fra Udenrigsministeriet siden 13. september 2022. (Foto: https://www.flickr.com/photos/brandsvig/)

Hvorfor svarer Udenrigsministeriet ikke på MIFFs spørgsmål om dansk bistand til palæstinenserne?

Se spørgsmålene som MIFF ikke fik svar på.

MIFF har tidligere skrevet utallige artikler om hvordan dansk bistand til palæstinenserne eksempelvis misbruges til terroropildning og udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. Tilbage i 2021 førte misbruget til en stor debat i Folketinget, her valgte et flertal at lade misbruget fortsætte.

NGO Monitor som MIFF har samarbejdet med igennem flere år, holder løbende øje med dansk bistand til palæstinenserne.

Som MIFF tidligere har gjort opmærksom på, er midler til NGO’er fra Danmark og andre lande flere gange blevet kanaliseret til terrorgrupper – du kan se flere eksempler på det her.

I september 2022 blev MIFF kontaktet af NGO Monitor efter Udenrigsministeriet havde annonceret rammen for Danmarks bilaterale bistand til palæstinenserne under overskriften: Bilateralt program 2021-2025/SO1 – menneskerettigheder og demokratisk ansvar.

Dykker man ned i tallene viser det sig at over 50% af midlerne (svarende til 14,4 millioner kroner) i programmet gives til 8 civilsamfundsorganisationer (NGO’er) til at “styrke, advokere og mobilisere rettigheder”.

Det fremgår ikke hvem de 8 NGO’er er eller hvor mange midler hver NGO vil modtage under programmet. Det fremgår heller ikke hvorfor Udenrigsministeriet har valgt at finansiere NGO’erne via UNDP og ikke direkte.

Se skæmdump:

Den 13. september kontaktede MIFF Udenrigsministeriet for at få svar på følgende spørgsmål:

I 2021 påbegyndte Udenrigsministeriet et nyt bilateralt program 2021 – 2025 / SO1 – HUMAN RIGHTS AND DEMOCRATIC ACCOUNTABILITY

Ifølge opendaid.dk bliver over 50% af midlerne i programmet givet til 8 civilsamfundsorganisationer til at “styrke, advokere og mobilisere rettigheder”

Hvad hedder de 8 NGO’er, og hvor mange midler vil hver NGO modtage under programmet?

Hvorfor har Udenrigsministeriet valgt at finansiere NGO’erne via UNDP og ikke direkte?

MIFF rykkede Udenrigsministeriet for svar den 27. oktober og igen dagsdato, hvorfor svarer Udenrigsministeriet ikke på vores spørgsmål?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp