Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PA-justitsminister sammenligner ICCs afgørelse mod Israel med Nürnbergprocessen

PAs justitsminister Muhammad Al-Shalaldeh jubler over ICCs beslutning om at retsforfølge israelere for krigsforbrydelser. (Foto: Skærmdump via Palestinian Media) Watch)
- Den internationale straffedomstol (ICC) har jurisdiktion til at dømme israelske krigsforbrydere. Vi kan fx undersøge Israels premierminister. ICC kan bruge erfaringerne fra Nürnbergprocessen mod nazisterne, siger PAs justitsminister Muhammad Al-Shalaldeh.

Tidligere på måneden besluttede Den internationale straffedomstol (ICC) at de har jurisdiktion til at efterforske og retsforfølge israelere for påståede krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden begået mod palæstinensere i Judæa og Samaria (Vestbredden), Øst-Jerusalem og Gazastriben. Beslutningen blev truffet på trods af at Israel ikke er medlem af ICC og der ikke eksistere en palæstinensisk stat. Alligevel har PA været medlem af ICC siden 2015 – en ret som ellers kun er forbeholdt stater. ICC’s beslutning åbner også op for retsforfølgelse af palæstinensere som har begået forbrydelser mod israelere, skriver Palestinian Media Watch (PMW) – læs hele teksten HER på engelsk.

Her er uddrag oversat til dansk:

PAs justitsminister Muhammad Al-Shalaldeh sammenlignede ICC’s retsforfølgelse af israelere med Nürnbergprocessen mod nazistiske ledere – klik for at se klippet nedenfor:

PAs justitsminister Muhammad Al-Shalaldeh: “Den Internationale [Straffedomstol] har fuld autoritet til at dømme og udlevere De israelske bosættere og de israelske krigsforbrydere… Der vil være en liste med navne. vi kan begynde med at undersøge den [israelske] premierminister… ICC vil handle i henhold til en juridisk plan i overenstemmelse med de juridiske foranstaltninger for udlevering og retsforfølgelse, og der var erfaringer med det efter Anden Verdenskrig: retten i Nürnberg og i Tokyo for retsforfølgelse og straf af nazisterne.”

[Officielt PA-tv, Palæstina i morges, 7. februar 2021]

PAs premierminister, Muhammad Shtayyeh, hilste også ICC’s beslutning velkommen og deres “afgørelse” om, at “Palæstina er en stat.” Shtayyeh benyttede også lejligheden til at hvidvaske al palæstinensisk terror mod Israel ved at kalde det “forsvar”. Da Shtayyeh blev spurgt, om han ville byde en ICC-undersøgelse af forbrydelser begået af palæstinensiske terrorgrupper som Hamas velkommen, lød svaret: “Naturligvis ikke,” og tilføjede at “palæstinenserne aldrig har angrebet,” kun “handlet i selvforsvar”.

Klik for at se klippet nedenfor:

PAs premierminister Shtayyeh: ”Vi er meget glade for ICC’s afgørelse… Ikke kun grundet beslutningen om at indlede efterforskningen, men også fordi retten har besluttet, at det palæstinensiske område inkluderer Vestbredden, Øst-Jerusalem og Gaza og at Palæstina er en stat!… Jeg synes det er meget vigtigt, at hele verden får indblik i de forbrydelser som Israel har begået… ”

Hertil spurgte intervieweren fra den franske kanal France 24 spurgte: ”Men det kan også antyde mulige forbrydelser fra palæstinensiske terrorgrupper, især Hamas. Vil du også byde det velkommen?” Hertil svarede premierministeren prompte:

PA-premierminister Shtayyeh: ”Selvfølgelig ikke. Jeg mener under alle omstændigheder, at vi bør overlade det til domstolen at beslutte, i hvilken retning vi vil tage efterforskningen, men palæstinenserne har under alle omstændigheder aldrig angrebet. Palæstinenserne har altid udelukkende forsvaret sig. ”

[Fra PAs premierminister Muhammad Shtayyehs Facebook-side, 7. februar 2021]


Kommentarer til PAs misbrug af den internationale arena til at sprede anti-israelsk propaganda

– Den internationale strafferetsdomstol (ICC) er blevet endnu en brik i de palæstinensiske myndigheders (PA) politiske agenda, skrev Alon Baker som er ekspert i international lov.

Tre dommere vurderede om ICC har jurisdiktion på området, noget som Israel og mange andre lande har argumenteret for at de ikke har – læs mere HER.

Det blev ikke en enstemmig afgørelse. Dommer Péter Kovács var uenig med de to dommere som stemte for:

«Jeg finder ikke at majoriteten nærmer sig eller er kommet med en passende argumentation i deres besvarelse af spørgsmålene fremlagt for salen, og efter min mening, har de intet juridisk basis i henhold til Roma-vedtægterne, og endnu mindre i henhold til folkeretten», skriver Kovács i det som ikke kan tolkes som andet end en yderst kraftig uenighed.

– Det er tragisk og ironisk at Israel – en af grundlæggerne bag visionen om en uafhængig international straffedomstol efter Holocaust nu er kommet i Den internationale straffedomstols (ICC) søgelys, tilføjede Baker

Læs MIFFs artikler om ICCs holdning til Israel HER.

Læs MIFFs artikler om hvordan dansk bistand til palæstinenserne misbruges HER.

Dine skattekroner er med til at finansiere PAs nazistisk inspireret anti-israelske propaganda, dine skattekroner er med til at finansiere brug af palæstinensiske børnesoldater, dine skattekroner er med til at finansiere jihad skolepensum som indoktrinerer palæstinensiske skolebørn til at ofre deres liv i jihad mod israelere, dine skattekroner er med til at finansiere terrorangreb mod israelske børn, kvinder og mænd.
Hvis du også synes det er på tide at sætte en stopper for galskaben, så hører du hjemme i MIFF!
Meld dig ind HER og vær med til at gøre en positiv forskel.
Tak for din støtte!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem