Search
Her ses det israelske Knesset-medlem Nira Shpak fra partiet Yesh Atid sammen med Medlem af Folketinget, Lars Aslan Rasmussen (Socialdemokratiet) i Folketingssalen under sit besøg i Danmark. (Foto: Israels ambassade i Danmark, 31. marts 2022, Facebook)

Første besøg af Knesset-medlem i Folketinget i fem år

Knesset-medlem Nira Shpak fra partiet Yesh Atid, besøgte Folketinget.

Den 31. marts meddelte Israels ambassade i Danmark på deres Facebook-side at det israelske Knesset-medlem Nira Shpak fra partiet Yesh Atid (Der er en fremtid) har været på besøg i Danmark.

Det er første gang i fem år et Knesset-medlem (Israels parlament) besøger Danmark.

Partiet Yesh Atid ledes af Israels udenrigsminister Yair Lapid som også står til at dele premierministerposten med landets nuværende premierminister Naftali Bennett så fremt koalitionsregeringen overlever deres nuværende krise efter de i går mistede deres flertal.

Besøget i Danmark blev organiseret af Keren Hayesod Danmark – Den Danske Israelindsamling.

Hensigten med besøget var at styrke båndet mellem danske og israelske politikere. I den forbindelse tilbragte Knesset-medlem Shpak blandt andet en hel dag med møder i Folketinget. Her fik hun også mulighed for at tale med tidligere fødevareminister Mogens Jensen (Socialdemokratiet), udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (Vesntre), udenrigsordfører Søren Espersen (Dansk Folkeparti), udenrigsordfører Marcus Knuth (Konservative), udenrigsordfører Peter Seier Christensen (Nye Borgerlige) og modtager af Jerusalem-prisen, Lars Aslan Rasmussen (Socialdemokratiet).

Knesset-medlem Shpak fik desuden en rudntur og nåede at tale med flere forbipasserende, blandt andet boligminister Kaare Dybvad (Socialdemokratiet).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp