Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels ambassadør: – Israel og Danmark kan noget særligt sammen

MIFF har ventet på svar fra Udenrigsministeriet siden 13. september 2022. (Foto: https://www.flickr.com/photos/brandsvig/)
Israels nye ambassadør i Danmark fortæller om det særlige potentiale der er for samarbejde mellem Israel og Danmark.

Den 12. febrauar skrev Israels ambassadør i Danmark David Akov i Berlingske Tidende om det særlige samarbejde mellem Israel og Danmark og det potetialle et styrket samarbejde mellem landene rummer. Vi bringer ambassadørens kommentarer her:

Små, stærke lande arbejder glimrende sammen på den globale scene

Pandemien har nu varet i mere end to år, og kloden rundt kæmper lande stadig med de enorme udfordringer, der følger med coronavirussen. I stort set hele forløbet har Israel været banebrydende inden for udviklingen i bekæmpelsen af corona, og i den danske presse, ligesom i resten af verden, er Israel blevet udråbt som verdens førende coronalaboratorium.

Israels unikke evne til at klare krisesituationer, improvisere og reagere hurtigt og fleksibelt er alle faktorer, der har givet succes i kampen mod pandemien. Med den hurtige udrulning af vacciner i 2021, og som det første land der gav booster-stik til hele befolkningen, viste Israel, at det er landet, hvor man lærer og følger udviklingen. Samtidig er det også en kerneværdi i den jødiske tro, at man skal hjælpe der, hvor der er brug for det i svære tider, og også hjælpe dem, der har brug for lægehjælp. Det er derfor naturligt, at Israel har gjort alt for at hjælpe venner i det internationale samfund – også Danmark.

Israel og Danmark var hurtigt blandt en række avancerede, små lande, der fandt sammen i udviklingen af fælles løsninger i kampen mod corona. Israel har været massivt involveret i den internationale diplomatiske scene angående corona. Danmark og Israel havde i flere perioder ugentlige udvekslinger på tværs af relevante ministerier landene imellem, statsminister Mette Frederiksen besøgte Israel i marts 2021, og snart skal Folketingets sundhedsudvalg igen til Israel for at se på nyeste løsninger. De kommende ti år er der afsat 122 millioner kroner til et forskningssamarbejde mellem Danmark, Israel og Østrig. Ydermere har Danmark og Israel flere gange sendt hjælp til lande verden rundt, der har haft brug for vacciner, medicinsk udstyr eller eksperthjælp.

Udveksling af informationer er nøglen til at bekæmpe en pandemi, og den information, som Israel har delt med omverden om både vaccineudrulning og boostervacciner, har uden tvivl reddet liv. Her har Israels innovative, digitale sundhedssektor og tele-sundhedssystem også været en faktor. Sammen kan vi komme ud på den anden side af denne frygtelige sundhedskrise.

David Akov, Israels ambassadør i Danmark

Mette og Netanyahu i nyt samarbejdsmøde

– Jeg har her til aften talt med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. De har lige nu verdens hidtil mest effektive massevaccinationsprogram, skrev statsministeren blandt andet på Facebook 6. januar.

Netanyahu under møde med Mette: – Vi bør oprette internationalt vaccineberedskab i kampen mod pandemier

– Vi vil blive ramt af flere pandemier i fremtiden. Vi skal forene kræfter og begynde at diskutere forskning, produktion og forsyning, udtalte Israels premierminister Benjamin Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem