Margrete Auken: – Jeg er ikke antisemit

Auken svarer igen på formand for Dansk-Jødisk Vendskabs beskyldninger om ”Israel-bashing”, ”krigeriske retorik” og eksempel på ”den nye antisemitisme”. Døm selv - vi har tilføjet tidligere Auken udtalelser.
Margrete Auken er er Europa parlamentariker for partiet SF (Foto: euranet_plus, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Vi bringer Aukens svar på kritikken i sin fulde længde nedenfor med grå baggrund:

Med min ”Israel-bashing” og ”krigeriske retorik” er jeg ifølge formanden for Dansk-Jødisk Venskab, Eva Ravn Møenbak, et eksempel på ”den nye antisemitisme”. Skriver Margrete Auken som er medlem af Europa-Parlamentet for partiet SF i Kristeligt Dagblad.

De første to beskyldninger betragter jeg som vild overdrivelse, men pyt. Men at beskylde mig for antisemitisme er ekstremt groft og samtidig en beskæmmende udvanding af den alvorlige racisme som antisemitisme er.

Eva Ravn Møenbak påstår, at min kritik af staten Israels besættelsespolitik er ”ny antisemitisme”, hvor ”Israel er blevet til jøden blandt nationerne og derfor rammes af fordomme og fjendskab, på samme måde som det jødiske folk”.

Som belæg for sin påstand henviser hun til en udgivelse fra 2005 af seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, Cecilie Banke. Men det skrift læser hun lige så vrangvendt som interviewet med mig. Banke refererer til den britiske filosof Brian Klug der, ligesom jeg selv, argumenterer for, at kritik af den israelske stats politik ikke er det samme som racisme imod jøder.

Kritik af Israel er derimod en naturlig konsekvens af mere end 50 års besættelse. Klug mener, at Israel i stigende grad sætter lighedstegn mellem den jødiske race og Israel. ”Så når den israelske stat proklamerer, at alle jøder hører hjemme i Israel, og når jøder generelt proklamerer Israel som deres land, er det ikke overraskende, at andre har svært ved at skelne”.

Men jøder må naturligvis ikke forveksles med den israelske stats politik. Her er det helt afgørende at fastholde distinktionen mellem antisemitisme og legitim kritik af Israel med afsæt i FN’s resolutioner og international lov.

”Udvider vi begrebet antisemitisme til at omfatte mere end racisme mod jøder, så det også kommer til at betegne et specifikt syn på Israel, er der en risiko for, at begrebet mister sin betydning” konkluderer seniorforskeren til sidst. Når Eva Ravn Møenbak beskylder mig for antisemitisme, begår hun præcis denne fejl.

Sammenblanding af statskritik af Israel med kritik af jøder skader ikke kun indsatsen mod antisemitisme men også kampen for opretholdelsen af menneskerettigheder og international lov. Hvis Eva Ravn virkelig er en ven af jøder, som jeg er, burde hun have helt styr på denne vigtige skelnen.

Døm selv Aukens tidligere udtalelser om Israel bragt af MIFF – klik HER

Tilbage i maj Retweetede Auken Tweet som sammenlignede Netanyahu med terrorgruppen ISIS. Auken slettede Retweetet, heldigvis nåede vi at bringe historien – klik HER.

Sådan skrev Auken på sin FB-side 16. nov. Hvad Auken enten ikke ved eller ikke ønsker at oplyse sine FB-følgere er at Israel i henhold til folkeretten IKKE har ulovlige bosættelser – læs den juridiske forklaring HER. Læs også om ulovlig dansk- og EU finansiering af ulovlige palæstinensiske byggerier (de palæstinensiske myndigheder) i Område C i Judæa og Samaria som i henhold til Oslo-aftalerne (1993) er under fuld israelsk kontrol HER.

Den 19 november meldte Auken sig med i koret af kritik over at Israel har sat seks palæstinensiske NGO’er på terrorlisten. Dokumentationen mod NGO’erne er overvældende og det er bevist at de har PFLP-forbindelser og er med til at finansiere terrorangreb mod israelere:

Følg pengestrømmen fra de seks NGO’er til terrororganisationen PFLP:

Naser Khader – via Facebook:

Skærmdump, Naser Khader, Facebook.
Skærmdump, Naser Khader, Facebook.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelKvinde med barnevogn knivstukket i Jerusalem
Næste artikel5-årig søn: – Mor, du har en kniv i ryggen!
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise