Demonstration foran Israels ambassade i Hellerup opløst efter stenkast og kanonslag

Demonstration med 4000 demonstranter foran Israels ambassade udviklede sig voldeligt.
Flere demonstranter kastede sten og kanonslag mod ambassaden og politiet. (Foto: Skærmedump, TV2)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Mens raketregnen fra Gaza fortsætter ned over Israel, udviklede en anti-israelsk demonstration med omkring 4000 demonstranter foran Israels ambassade i Hellerup sig voldeligt, rapporterer TV2 og DR.

Københavns Politi sagde til TV2:
– Blandt demonstranterne var der en større gruppe urostiftere, der begyndte at kaste sten og kanonslag på både ambassaden og politiet, og vi var derfor nødt til at anvende gas og stave mod dem. Det er vores indsatsleders vurdering, at der var omkring 4000 personer til stede ved demonstrationen. Samtidigt er det vores vurdering, at mellem 50 og 100 personer deltog i urolighederne.

Togdriften mellem Hellerup og Svanemølle blev stoppet efter uromagere flygtede ned på skinnerne. Herefter blev togdriften mellem Østerport og Helsingør indstillet.

Til DR siger politiinspektør Pau Kaltoft:
– De laver et stormløb mod de patruljer, vi har placeret foran ambassaden. Det medfører omfattende uorden, og vi anvender gas og stave for at bringe det til ophør.

– Der er tre til fire politifolk, der bliver ramt at sten, men de er ikke kommet alvorligt til skade. Vi har desuden fået ødelagt tre til fire patruljevogne.

– Vi forsøger at finde ud af, hvem de er, og så vil de blive sigtet for vold mod politiet eller stenkast mod ambassaden. Vi har tidligere haft succes med at få folk stillet til ansvar efter lignende episoder.

På nuværende tidspunkt er der ikke sket anholdelser.

Sagen opdateres.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas angreb begravelsen af 5-årig Ido dræbt af raketangreb
Næste artikelIsrael angrebet med 200 raketter i nat
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise