Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Demonstration foran Israels ambassade i Hellerup opløst efter stenkast og kanonslag

Flere demonstranter kastede sten og kanonslag mod ambassaden og politiet. (Foto: Skærmedump, TV2)
Demonstration med 4000 demonstranter foran Israels ambassade udviklede sig voldeligt.

Mens raketregnen fra Gaza fortsætter ned over Israel, udviklede en anti-israelsk demonstration med omkring 4000 demonstranter foran Israels ambassade i Hellerup sig voldeligt, rapporterer TV2 og DR.

Københavns Politi sagde til TV2:
– Blandt demonstranterne var der en større gruppe urostiftere, der begyndte at kaste sten og kanonslag på både ambassaden og politiet, og vi var derfor nødt til at anvende gas og stave mod dem. Det er vores indsatsleders vurdering, at der var omkring 4000 personer til stede ved demonstrationen. Samtidigt er det vores vurdering, at mellem 50 og 100 personer deltog i urolighederne.

Togdriften mellem Hellerup og Svanemølle blev stoppet efter uromagere flygtede ned på skinnerne. Herefter blev togdriften mellem Østerport og Helsingør indstillet.

Til DR siger politiinspektør Pau Kaltoft:
– De laver et stormløb mod de patruljer, vi har placeret foran ambassaden. Det medfører omfattende uorden, og vi anvender gas og stave for at bringe det til ophør.

– Der er tre til fire politifolk, der bliver ramt at sten, men de er ikke kommet alvorligt til skade. Vi har desuden fået ødelagt tre til fire patruljevogne.

– Vi forsøger at finde ud af, hvem de er, og så vil de blive sigtet for vold mod politiet eller stenkast mod ambassaden. Vi har tidligere haft succes med at få folk stillet til ansvar efter lignende episoder.

På nuværende tidspunkt er der ikke sket anholdelser.

Sagen opdateres.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem